2024.gada 28. jūnijs

Kitija, Viestards, Viesturs

 Ritē un Neretā, policija apturot automašīnas, konstatē, ka autovadītāji brauc reibumā

Ritē un Neretā, policija apturot automašīnas, konstatē, ka autovadītāji brauc reibumā

Austrumzemgales policijas iecirknī pagājušajā diennaktī saistībā ar likuma normu pārkāpumiem reģistrēti 29 notikumi, 12 gadījumos policijas darbinieki izbraukuši uz notikuma vietu. Uzsākts 21 administratīvā pārkāpuma process, tajā skaitā 17 gadījuos par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem. Sešos gadījumos sastādīti administratīvā pārkāpuma protokoli par atļautā ātruma pārsniegšanu. Divos gadījumos autovadītāji pieķerti braucam pie stūres dzērumā, abos – sākti kriminālprocesi. Vienā gadījumā par braukšanu reibumā konfiscēts transporta līdzeklis. Reģistrēti arī divi ceļu satiksmes negadījumi, informē VP Sabiedrisko attiecību speciāliste Madara Šeršņova.

20.jūnijā ap pulksten 01.00 Valsts policijas amatpersona Jēkabpils novadā,

Rites pagastā apturēja automašīnu “Audi”, kuras vadītājs atradās 1,50 promiļu reibumā un pārvietojās bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām, par ko ir uzsākts kriminālprocess. Tāpat konstatēts, ka transportlīdzeklim nav veikta valsts tehniskā apskate, par ko ir uzsākts administratīvā pārkāpuma process. 

19.jūnijā ap pulksten 16.00 Valsts policijas amatpersonas Aizkraukles novadā,

Neretas pagastā, Neretā, Dzirnavu ielā apturēja automašīnu “Renault”, kuru vadīja vīrietis, būdams 2,31 promiļu reibumā, par ko uzsākts kriminālprocess. Tāpat konstatēts, ka vīrietis pārvietojies ar transportlīdzekli, kuram ir nepietiekams normatīvajos aktos noteiktais riepu protektora dziļums, kas apdraud satiksmes drošību. Minētajam transportlīdzeklim riepu protektora dziļums ir 0,87 mm. Kā arī transportlīdzeklim nav veikta valsts tehniskā apskate.

Valsts policijā par konstatēto ir uzsākti divi administratīvo pārkāpumu procesi.

Atstājiet komentāru