2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

SAB uz vienu dienu iedzīvotājiem atklās valsts noslēpumu kambari

SAB uz vienu dienu iedzīvotājiem atklās valsts noslēpumu kambari

Satversmes aizsardzības birojs (SAB) šodien rīkos akciju, kurā ikviens interesents varēs iepazīties ar valsts noslēpumu kambari, aģentūra LETA noskaidroja SAB.

 

SAB atteicies pielaidi valsts noslēpumam vairākiem ministriem, tādēļ publiskajā telpā bieži uzvirmo diskusijas par to, kas tad īsti ir valsts noslēpums, jo viss taču tāpat esot zināms. Birojs uz to ir reaģējis un nolēmis uz vienu dienu ikvienam interesentam atklāt valsts noslēpumus, lai sabiedrību saprastu to nozīmi nacionālās drošība sargāšanā.

 

Iedzīvotāji, tostarp, amatpersonas aicinātas doties uz SAB, kur noslēpumainajā valsts noslēpumu kambarī varēs aplūkot kārbas, kurās glabājas atbilstošas kategorijas valsts noslēpumi. Kārbā "Kraukļanaga nams" būs atrodami noslēpumi par Saeimas bufeti, kārbā "Cūkkārpas arodskola" varēs uzzināt, kas patiesi notiek valdībā, bet kastē "Taņa" būs atrodami noslēpumi par Osmaņu impērijas spiegiem Latvijā 12.gadsmitā.

 

Katram apmeklētājam būs iespēja ielūkoties tikai vienā kārbā un nedrīkstēs uzzināt vairāk par vienu noslēpumu. SAB atgādina, ka par valsts noslēpuma izpaušanu ir paredzēta kriminālatbildība, taču birojs neuzņemas apgalvot, ka noslēpumi ir autentiski. Remonta dēļ gan apmeklētājiem nebūs iespēja apmeklēt istabu ar uzrakstu "Garoziņš un Mētelītis".

 

zirgamjasmejas April, april, april...

Atstājiet komentāru