2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

„Teza no mūsu pagalma” – stāsts par mums pašiem

„Teza no mūsu pagalma” – stāsts par mums pašiem

7.oktobrī plkst. 19.00 Jēkabpils tautas nama kamerzālē jau otro reizi viesosies Ukrainas Nopelniem bagātais mākslinieks Vitālijs Bondarevs, šoreiz ar monoizrādi pēc Aleksandra Kaņevska traģikomiskā stāsta „Teza no mūsu pagalma" motīviem. Bondarevs jau paguvis sajūsmināt jēkabpiliešus savā iepriekšējā viesizrādē šovasar jūnijā.
 

Izrāde ieved skatītāju mazā Odesas pagalmiņā, kurā reiz mutuļojušas kaislības un dzīvojuši daudz iemītnieku – savdabīgu, aizkustinošu un neatkārtojamu. Tas krustu šķērsu bijis piestaipīts veļas auklām, uz kurām plīvoja bikses, T-krekli un visu iespējamo izmēru krūšturi. Pagalms reizē ir kā metafora, tas iezīmē pagātni un kopīgā jēdzienu jeb kolektīvo bezapziņu.
 

Zem aprūsējušajiem jumtiem neviens sen vairs nedzīvo, bet tur vēl dzīva bijušo iemītnieku bērnība un jaunība, un palēnām raisās stāsts par galvenās varones ģimenes izveidi, zaudēto laiku, tēvzemes un sevis meklējumiem, par „zelta laikmetu", par kopējo likteni un traģēdijām. Un pavisam nedaudz – par ilgām pēc cilvēcības, uz kuru mēs tik lēnām ejam... Bet kopumā izrāde ir par daudzām lietām, kas pārsniedz viena pagalma robežas.
 

Aleksandrs Каņevskis ir prozaiķis, dramaturgs un scenārists, savulaik rakstījis populārajiem raidījumiem „Kabačok 13 stuļjev" un „Vokrug smeha". Kaņevska lugas ir vairākkārt iestudētas un izrādītas uz Krievijas un Ukrainas teātru skatuvēm.
 

Biļešu cena 4 €. Biļetes Jēkabpils tautas namā.

Komentāri (0-1/1)

  • Arletha
    02.07.2018 18:20
    Your style is unique compared to other folks I've read stuff from.

    I appreciate you for posting when you've got the opportunity, Guess
    I will just bookmark this blog.

    My web blog :: Baju Bayi: http://www.adorababyshop.co/

Atstājiet komentāru