2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Tautas namā atklāta Ziedoņa Bārbala darbu izstāde (FOTO)

Tautas namā atklāta Ziedoņa Bārbala darbu izstāde (FOTO)

Ceturtdien, 6.novembrī Jēkabpils tautas namā atklāja mākslinieka, Jēkabpils Mākslas skolas direktora Ziedoņa Bārbala gleznu izstādi „Dabas simfonija".
 

„Gandrīz visi šīs izstādes darbi tapuši šā gada laikā - ainavas gleznotas plenēros Viesītē, Krāslavā, Ķeipenē, Pļaviņās, Sēlijā un daudzviet citur. Braucot pa Latviju, kopumā daudz kas priecē, uzrunā, sajūsmina, liek izvērtēt katras pilsētas vai pagasta skaistumu. Ziedi tapuši, strādājot skolas klasē, un mājās - agros rītos vai brīvos brīžos. Gleznošanas stils individuāls, kas vairāk atgādina ekspresiju savā noskaņā un tehnikā, tematikā līdzinās romantismam, " izstādē skatāmos darbus un kopējo noskaņu raksturo mākslinieks un piebilst, ka glezniecībā vienmēr strādā ar lielu prieku un gandarījumu.
 
 
Mākslinieks skaidro arī, ka viņam vissvarīgākais ir pirmais impulss un iespaids, jo tas uzrunā tieši un skaidri. Šis pirmreizējais iespaids tad arī tiek atspoguļots darbos, īpaši eļļas glezniecībā tas parādās krāsā, triepienā, kolorītā un apgaismojuma krāsās.
 

„Būšu priecīgs, ja mani darbi būs spējuši skatītāju pārsteigt un ieinteresēt. Jau tagad saku Paldies! apmeklētājiem un mākslas cienītājiem!" piebilst Ziedonis Bārbals.
 

Izstāde būs apskatāma līdz 30.decembrim.
 
 

Valda Priekule,
projektu koordinatore
 
 

Atstājiet komentāru