2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Svētku koncertā Lāčplēša dienā divas izcilas mākslinieces - Elīna un Aurēlija Šimkus

Svētku koncertā Lāčplēša dienā divas izcilas mākslinieces - Elīna un Aurēlija Šimkus

11.novembrī plkst. 19.00 Krustpils Kultūras namā izskanēs Lāčplēša dienas svētku koncerts. Koncertā piedalīsies jaunā un talantīgā pianiste Aurēlija Šimkus, kura klavierspēli sākusi apgūt četru gadu vecumā, bet koncertos uzstājas jau no septiņu gadu vecuma.
 
Savu pirmo solokoncertu sniegusi 11 gadu vecumā un kopš tā laika uzstājusies kopā ar Kauņas Filharmonijas orķestri, Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri, Valsts Akadēmisko kori „Latvija" un Varšavas Filharmonijas simfonisko orķestri.
 

Latviešu operdziedātāja Elīna Šimkus ieguvusi bakalaura grādu operdziedāšanā Jāzepa Vītola Mūzikas akadēmijā un maģistra grādu izpildītājmākslā Norvēģijas Mūzikas akadēmijā Oslo. Piedalījusies meistarklasēs pie vadošajiem mūzikas pedagogiem Vācija, Itālijā, Austrijā un Lielbritānijā. 2011.gadā kļuvusi par VII Starptautiskā Klaudijas Taev konkursa Jaunajiem operdziedātājiem laureāti.
 

Dziedātāja kritiķu atzinību guvusi par lomu atveidojumu Bizē operā „Karmena", Verdi „Traviatā", Rimska-Korsakova „Cara līgavā", Hendeļa „Kserksā" un citās. Māksliniece kā viessoliste uzstājusies opernamos Francijā, Igaunijā, Lietuvā un Polijā.
 

Nozīmīgu vietu Elīnas Šimkus radošajā biogrāfijā ieņem arī vokāli instrumentālā mūzika. Viņa dziedājusi solo vērienīgos izvērstas formas darbu iestudējumos, piemēram, Baha pasijās un kantātēs, Vivaldi „Gloria", Mocarta "Requiem", Pulenka, Rosīni un Pergolēzi „StabatMater".
 

Ārzemju prese Elīnu Šimku raksturojusi kā „spoži skanošu, apveltītu ar skaistu kantilēnu un pārsteidzoši krāšņu un stabilu augšējo reģistru" („OperaNews.Ru", Krievija), „jauneklīgi un svaigi skanošu soprānu" („KölnerStadtanzeiger", Austrija), „enerģisku, muzikālu, apveltītu ar skaistu un elastīgu balsi" („GazetaWyborcza", Polija), ar „gaišu, lirisku balsi, kas pelnījusi visaugstāko atzinību" („Der NeueMerker", Austrija).
 

Instrumentālo mūziku 11.novembra koncertā izpildīs Jēkabpils pilsētas kamerorķestris (diriģents Mārtiņš Bergs). Programmā skanēs Volfganga Amadeja Mocarta mūzika.
 

Biļešu cena 4, 6 un 8 €. Biļetes pieejamas Krustpils Kultūras namā, Biļešu paradīzes kasēs un www.bilesuparadize.lv .
 
bilde aurelija 1

Atstājiet komentāru