2024.gada 4. maijs

Vijolīte, Viola, Vizbulīte

Mūžībā aizgājis Jēkabpils Valsts ģimnāzijas ilggadējais direktors Roberts Aišpurs

Mūžībā aizgājis Jēkabpils Valsts ģimnāzijas ilggadējais direktors Roberts Aišpurs

Naktī uz pirmdienu mūžībā aizgājis Jēkabpils Valsts ģimnāzijas ilggadējais direktors, Jēkabpils Goda pilsonis Roberts Aišpurs. Publicējam Jēkabpils pilsētas pašvaldības sagatavoto nekrologu.
 
In memoriam
ROBERTS AIŠPURS (14.06.1939. – 01.12.2014.)
 
2014. gada 1.decembrī mūžībā aizgājis Jēkabpils Goda pilsonis, bioloģijas un ķīmijas skolotājs, bijušais Jēkabpils Valsts ģimnāzijas direktors Roberts Aišpurs.
 

R. Aišpurs dzimis 1939.gada 14.jūnijā Krāslavas rajonā, strādnieku ģimenē. Jau no bērnu dienām zēns pierada veikt dažādus lauku darbus. Arī vēlāk raksturots kā ļoti strādīgs un praktisks cilvēks. Skolas gaitas tika uzsāktas 1945. gadā Asūnes pamatskolā. Mācoties skolā, Robertam īpaši patika bioloģija un ķīmija. 1956. gadā viņš absolvēja Dagdas vidusskolu un iestājās Daugavpils Valsts Pedagoģiskajā institūtā. Pēc tā absolvēšanas, 1961. gadā R.Aišpurs sāka strādāt Ilūkstes 1. vidusskolā par direktora vietnieku ražošanas apmācībā. 1963. gadā tika norīkots darbā par Aknīstes vidusskolas direktoru, līdz 1970. gadā kļuva par Jēkabpils 1. vidusskolas direktoru un šo amatu ieņēma 35 gadus - līdz 2005.gadam. Roberta Aišpura darba vadmotīvs - vienmēr izmantot sniegtās iespējas un neapstāties pie sasniegtā. Viņam piemita milzīgas darbaspējas, erudīcija un tālredzība. Mērķtiecīga darba rezultātā viņa vadībā skola 1993. gadā kļūst par ģimnāziju, bet 1996.gadā tai piešķirts Valsts ģimnāzijas nosaukums. Roberts Aišpurs dzīves laikā saņēmis daudz apbalvojumu, tajā skaitā Jēkabpils Goda pilsoņa nosaukumu par mūža ieguldījumu pedagoģiskajā un izglītības darbā. Roberts Aišpurs bija arī aktīvs sabiedriskais darbinieks, iesaistījās pilsētas sabiedriskajās norisēs, nevalstisko organizāciju darbā un nežēloja savu brīvo laiku, zināšanas un padomu citiem. R.Aišpuram ļoti patika lasīt, kolēģi viņu raksturoja: „Zinošs kā enciklopēdija". Tāpat bijušie kolēģi uzsvēra viņa spēju pieņemt citu cilvēku viedokli un atbalstīt ikvienu argumentētu ideju.
 

R.Aišpuram patika viss skaistais - sakoptība sētā un apkārtējā vidē, kopīgais vaļasprieks ar dzīvesbiedri- bišu audzēšana un darbs dārzā- sniedza prieku un palīdzēja pārvarēt dzīves vissmagākos brīžus.
 

Jēkabpils pilsētas pašvaldība izsaka visdziļāko līdzjūtību sievai Annai, tuviniekiem, kolēģiem un draugiem. Atvadīšanās no Roberta Aišpura notiks ceturtdien, 4. decembrī plkst.12.00 Jēkabpils Romas katoļu baznīcā. Pēdējā gaitā tiks pavadīts uz Jēkabpils pilsētas kapsētu.
 

Jēkabpils pilsētas pašvaldība

Atstājiet komentāru