2024.gada 4. maijs

Vijolīte, Viola, Vizbulīte

Ziemassvētku ieskaņas koncerts „Nikolausa dāvana”

Ziemassvētku ieskaņas koncerts „Nikolausa dāvana”

6.decembrī plkst.15.00 Krustpils pilī notiks ikgadējais Ziemassvētku ieskaņas koncerts. Šogad klausītājus priecēs muzikālā apvienība „Muskatrieksts” un Jēkabpils Arvīda Žilinska mūzikas skolas audzēkņi.

Tuvojas gada gaišākie un sirsnīgākie svētki, tāpēc, kā ierasts, decembra sākumā aicinām uz Ziemassvētku ieskaņas koncertu „Nikolausa dāvana”. Koncerts „Nikolausa dāvana” Krustpils pilī ir tradicionāls un jēkabpiliešu iemīļots notikums, kurš šogad norisināsies jau 19. reizi. Koncerta apmeklētāji dzirdēs muzikālās apvienības „Muskatrieksts” un Jēkabpils Arvīda Žilinska mūzikas skolas saksofonu kvarteta un flautu kvarteta priekšnesumus.

Muzikālā apvienība „Muskatrieksts” pastāv jau gandrīz gadu. Tajā spēlē mūziķi no vienas ģimenes – Brišku ģimenes, kurā spēlē Jānis (saksofons), Annija (saksofons) un Mārcis (perkusijas, sitaminstrumenti). Protams, nevar nepieminēt arī apvienības ideju ģeneratoru, programmas veidotāju un menedžeri - Lindu. Nosaukums Muskatrieksts radies no mūziķu vēlmes piešķirt jebkuram pasākumam spēcīgu, neaizmirstamu un patīkamu garšu.

Jēkabpils Arvīda Žilinska mūzikas skolas saksofonu kvarteta sastāvs ir izveidots tikai septembrī un pirmā uzstāšanās notikusi šī gada 26. novembrī, trompetistu konkursa atklāšanas koncertā. Kvartetā spēlē - Annija Briška (soprāna saksofons), Artūrs Vīndedzis (alta saksofons), Kristers Sils (tenora saksofons) un Krišjānis Smilga (baritona saksofons).

Flautu kvartetā muzicē četras mūzikas skolas flautas klases audzēknes - Sintija Sovane, Elīza Rēķe, Laura Serkova un Anete Minalto. Kolektīvs ir vairāku ansambļu konkursu laureāts.

Gaidām Jūs 6. decembrī plkst.15.00 koncertā „Nikolausa dāvana”  Krustpils pilī.

Ieeja par ziedojumiem Krustpils pils restaurācijai.

Atstājiet komentāru