2024.gada 4. maijs

Vijolīte, Viola, Vizbulīte

Pedagogu piketā pie Saeimas piedalās arī Jēkabpils pilsētas un novadu skolotāji

Pedagogu piketā pie Saeimas piedalās arī Jēkabpils pilsētas un novadu skolotāji

Šodien aptuveni 60 arodkomiteju vadītāji no Jēkabpils un novadu skolām piedalījās Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) rīkotajā piketā pie Saeimas nama. LIZDA Jēkabpils Starpnovadu organizācijas vadītāja Inga Ermansone stāsta, ka pedagogu atbalsts ir bijis vēl lielāks, taču šoreiz aicināti tieši arodkomiteju vadītāji.
 
Pikets šorīt Rīgā sākās pulksten 8.15. Protesta laikā pie Saeimas vairāk nekā tūkstotis pedagogu, uzklausot Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) priekšsēdētāju Ingrīdu Mikiško, kura skolotājus informēja par notikušo sarunu ar Saeimas priekšsēdētāju Ināru Mūrnieci (VL-TB/LNNK), vienojās kopīgā saucienā par streika nepieciešamību.
 
 
Mikiško, stāvot pedagogu priekšā, sacīja, ka solījums par papildu finansējuma piešķiršanu jaunajam modelim ir saņemts, tomēr nekādas oficiālas vienošanās nav parakstītas.
 
 
Pēc tikšanās ar LIZDA valdi Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK) žurnālistiem norādīja, ka viņa ir gandarīta par tikšanos un LIZDA piekrišanu meklēt risinājumus. Viņa sacīja, ka pie jaunā pedagogu darba samaksas modeļa nepieciešams konstruktīvs darbs starp LIZDA, Izglītības un zinātnes ministriju, ministri Mārīti Seili, kā arī Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisiju.
 
 
Komisijas priekšsēdētājs Jānis Vucāns (ZZS) norādīja, ka situācijas atrisināšana ir viena no prioritātēm.
 
 
Mikiško pedagogus aicināja būt modriem un aktīvi sekot līdzi tam, kā virzās modeļa ieviešana un tam nepieciešamā finansējuma piešķiršana. Viņa vēlreiz atgādināja par deputātu dotajiem solījumiem, kā arī atkārtoti uzsvēra, ka nelabvēlīga iznākuma gadījumā pedagogi streikos.
 
 
No rīta, iznākot pie protestējošiem skolotājiem, Mūrniece uzsvēra situācijas nozīmīgumu un solīja, ka sarunas starp viņu un LIZDA valdi būšot konstruktīvas.
 
 
Kā solīts, starp Saeimas un komisijas namiem noklāts sarkans paklājs, uz kura pedagogi sagaida deputātus. Protesta akcija noritēja samērā mierīgi. Kārtību uzmanīja vairāki desmiti Rīgas pašvaldības policistu.
 
 
Skolotāji neatkāpās no sava nodoma streikot un protesta akcija noslēdzās, visiem skaļi saucot: „Streiku! Streiku!”
 
Attēlā: Pedagogi no Jēkabpils uz piketu izbrauca jau pirms pulksten sešiem no rīta.
 
Foto:Sadarbībā ar laikrakstu "Jaunais Vēstnesis" , autors: Māra Grīnberga

Komentāri (0-4/4)

  • Mareks Sarnovskis
    02.07.2018 18:21
    Visu cieņu.
  • Svarka
    02.07.2018 18:21
    Man tā izskatās, vai arī viņi brauca ar skolēnu oranžo autobusu?
    Ja jā, tad brauciena izmaksas jānovelk šiem no algas :D
  • SODS
    02.07.2018 18:21
    Diemžēl neko labu par šo skolotāju pateikt nevaru!!!
  • SODS
    02.07.2018 18:21
    Ermansones kundze kā vienmēŗ piketa priekšgalā!!

Atstājiet komentāru