2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Uzmanību! Brīnumskapja dziesmu varoņi aicina uzspēlēt teātri!

Uzmanību! Brīnumskapja dziesmu varoņi aicina uzspēlēt teātri!

Brīnumskapis izdod muzikālu "Brīnumskapja Skolas" ludziņu grāmatu un CD.
 
 
Nav noslēpums, ka visi mazie un lielie Brīnumskapja draugi dungo, dzied un spēlē Komponista sarakstītās dziesmas gan mājās, gan skolās un bērnudārzos, svētkos un ikdienā. Vienmēr visu redzošais un dzirdošais Actiņš Austiņš atklāj, ka esot to novērojis pat sabiedriskajā transportā. Tāpēc Brīnumskapja Skolas varoņi, kopā ar stāstu pavēlnieku Edgaru Šubrovski, ir radījuši ludziņu grāmatu, un tagad ikviens varēs iejusties Kaķīša Laķīša, Skolotāja Andra, Malvīnes, Rasiņa vai Tantiņa lomā un iestudēt muzikālas Brīnumskapja izrādes savam un citu priekam.
 
 
Īsa Actiņa Austiņa intervija ar nule kā izdoto "Brīnumskapja Skolas" ludziņu autoru Edgaru Šubrovski.
 
 
Actiņš Austiņš (A. A.): - Kur lai spēlē?
 
 
Edgars šubrovskis (E. Š.): - Tur, kur gribas - bērnudārzā, skolā vai mājās.
 
 
A. A.: - Par ko ir lugas?
 
 
E. Š.: - Par detektīvu Simtkājīti, kurš ar visām savām Kājām stājas pretī noziegumiem un bailēm! Par to, kādus brīnumainus draugus var atrast Ziemassvētkos. Par to, kā Kaķītis Laķītis gandrīz kļuva par prezidentu. Un vēl par daudzām Brīnumskapja lietām, kas līdz šim nebija pat zināmas, bet tagad ir spēlējamas, dziedamas un dejojamas!
 
 
A. A.: - Dejojamas un dziedamas?
 
 
E. Š.: - Jā, protams, Brīnumskapja lugas ir muzikālas - komplektā ar "Brīnumskapja skolas ludziņu" grāmatiņu izdots arī CD "Brīnumskapja skolas dziesmiņas", kurā atrodamas arī daudziem jau labi zināmo Brīnumskapja dziesmu fonogrammas. Taču tie, kuriem patīk muzicēt bez fonogrammām, pašiem spēlējot mūzikas instrumentus, ieteicams izmantot Brīnumskapja nošu grāmatas, kas izdotas jau kādu laiciņu atpakaļ.
 
 
A. A.: - Kas vēl vajadzīgs, lai spēlētu teātri?
 
 
E. Š.: - Hmm.. sadaliet lomas (lūdzu, bez plūkšanās) un atrodiet režisoru - mammu vai tēti, skolotāju vai audzinātāju! Ak jā, un neaizmirstiet ielūgt skatītājus! Lai veicas!
 
 
Brīnumskapja ludziņas un CD "Brīnumskapja skolas dziesmiņas" meklē visās Jāņa Rozes grāmatnīcās.
 
 

 

Atstājiet komentāru