„Ceturtdiena pilī”- mājas vīna saldā garša
4. augustā plkst. 18.00 Krustpils pilī tikšanās ar mājas vīndariem Daci un Aigaru Bērziņiem.
Mūsdienās mājas vīnu popularitāte pieaug, jo cilvēki arvien vairāk vēlas lietot veselīgu, ķimikālijām nepiesārņotu pārtiku. Dzēriena darināšana ir “smalka” lieta, taču ne neapgūstama. Lai gala iznākums būtu kvalitatīvs un par ogu vai augļu vīnu būtu prieks ne vien pašam vīna darītājam, bet arī visiem, kurus ar to cienā, ir daudz jāzina par šī vissenākā alkoholiskā dzēriena raudzēšanas procesu un dažādām tehnoloģiskām niansēm.
Ja ir kārdinājums radīt savu oriģinālu dzērienu ar īpašu garšu, krāsu un neatkārtojamu aromātu, bet trūkst zināšanu, kā to darīt, aicinām apmeklēt Krustpils pili 4. augustā plkst. 18.00 un Daces un Aigara Bērziņu vadībā izzināt vīna gatavošanas noslēpumus. Vakara gaitā būs iespēja degustēt dažādu šķirņu vīnus no Daces un Aigara Bērziņu kolekcijas.
Ieejas maksa 4.00 eiro.
Vineta Grigorjeva
Jēkabpils Vēstures muzeja
Komunikācju nodaļas vadītājas p.i.