2024.gada 16. septembris

Asja, Asnate, Dāgs, Dārgs

Jēkabpils novadā jaunajā mācību gadā darbu sāks 10 jauni pedagogi

Jēkabpils novadā jaunajā mācību gadā darbu sāks 10 jauni pedagogi

Tiekoties ar vietējo plašsaziņas lidzekļu žurnālistiem augusta preses konferencē, Jēkabpils novada Izglītības pārvaldes vadītāja Aija Voitišķe sacīja, ka situācija ar pedagogu nodrošinājumu izglītības iestādēs ir laba, bet esot daži izaicinājumi.
 

“Novada izglītības sistēmā šaja mācību gadā ienāks 10 jaunie pedagogi. Bernudārzā “Zvaniņš” – divi pedagogi, “Kāpēcītis” – divi, Sūnu pamatskolā – viens, Biržu pamatskolā – viens, Jēkabpils sporta skolā divi treneri, Sēlijas sporta skolā - viens treneris un Zasas vidusskolā viens skolotājs,” stāsta Aija Voitišķe, 


Viņa atzīmēja, ka izglītības iestāžu vadītāji izmanto projekta “Mācītspēks” piedāvājumu un šobrīd novada skolās pieci pedagogi ir “ Mācītspēks” pedagogi. Notiek pieteikšanās pedagogu pārkvalifikācijai no krievu valodas uz svešvalodu. Šajās apmācībās ir jākārto iestājpārbaudījumi, ar kuriem novada pedagogi teicami tikuši gala, lai apgūtu vācu valodu. 
 

Savukārt, runājot par izaicinājumiem pedagogu kadru nokomplektešanā, Aija Voitišķe sacīja, ka tie ir mākslas novirziena jomā, kur visgrūtāk mūzikas skolai ir atrast ērģeļmūzikas skolotāju. Taču viņa esot pārliecināta, ka skolas vadība ar šo uzdevumu tikšot gala.


Jēkabpils novada izglītības iestādēs pirms jaunā mācību gada ir vairākas vakances. Tās ir -  treneris, vizuālās mākslas skolotāja, mūzikas skolotājs, matemātikas skolotājs  7.-9.klasei, angļu valodas skolotājs 1.-9.klasei unkā jau minets,  ērģeļmūzikas skolotājs.

Atstājiet komentāru