2024.gada 19. septembris

Muntis, Verners

Ar patīkamiem pārsteigumiem sākas mācību gads Antūžu pamatskolā (FOTO)

Smaržo rudens ziedi, Antūžu pamatskolas telpas un pagalmu atkal piepilda jautra skolēnu čalošana. Pirmajā skolas dienā sirsnīgi tiek sagaidīti gan lieli, gan mazi 84 izglītojamie un viņu vecāki, valda patīkams satraukums, īpaši tas ir jūtams sešiem pirmklasniekiem. Laba vēlējumus saņemam arī no Variešu pagasta pārvaldes vadītāja Tāļa Zalvas. Atkal tiekamies pirmajā skolas dienā, kas, kā jau ierasts, mūs lutina ar brīnišķīgu laiku, sajūtās dalās Antūžu pamatskolas kolektīvs.
 

Skola savējos sagaida saposta, netrūkst skaistu pārsteigumu. Ar lielu prieku skolēni atklāj, ka vasarā skolas pagalmā ir uzbūvēta skaista un plaša lapene. Par to jau tika sapņots, kad šī gada 22.februāra Jēkabpils novada domes sēdē apstiprināja sešu projektu ideju atbalstīšanu un finansējuma piešķiršanu, pašvaldības rīkotajā iedzīvotāju ideju projektu konkursā, kur tika atbalstīta arī Aijas Ozoliņas iesniegtā projekta ideja “Āra “Zaļā klase” – nojume, kura darbojas visu gadu”.


Jau pērnā gada vasarā dzima  jauni sapņi un tika iecerēts radīt vietu, kurā socializēties, šoreiz tā bija “Zaļā klase”. Tika plānots, ka “Zaļā klase” ārpus ierastās skolas vides, bērnus tuvinot dabas ritumam, akcentējot vietējās kopienas un dabas mijiedarbību, tiks izmantota mācību stundām, pagarinātās dienas grupu aktivitāšu realizēšanai, pasākumiem, sanāksmēm. SIA “TURBO BŪVE”, šovasar veicot būvdarbus, domāja par vidi, ievērojot nosacījumos akcentēto svarīgo elementu - dabas klātesamību.  Tālab būves dizainā izmantoti pēc iespējas vairāk dabas materiāli – tas ne tikai rada vizuālu dabas klātbūtni, bet arī veicina patīkamu smaržu. Dabīgi krāsu pigmenti, atbilstošs grīdas segums, koka elementi interjerā pozitīvi ietekmē labsajūtu un veicina koncentrēšanos dažādām aktivitātēm.
 

Nu jau tā ir vieta, kur var satikties, pasēdēt un dalīties vasaras iespaidos, spēlēt spēles, bet vēlāk varēs īstenot dažādas ieceres un projektus. Ir gūta pārliecība, ka idejas īstenošana sekmēs Antūžu pamatskolas saimes aktivitātes aizraujošos, izglītojošos piedzīvojumos dabā, Antūžu apkaimes iedzīvotāju un viesu aktivitātes ērti pieejamā labiekārtotā vidē.


Tomēr tas nav vienīgais pārsteigums. Skolas gaiteņi ir labiekārtoti ar SIA “Latvāņi” ziedotajiem mērķtiecīgi izgatavotajiem koka izstrādājumiem.
 

Ir radīta iespēja jēgpilni pavadīt brīvo laiku: jaunāko klašu skolēniem - saimniekot improvizētā virtuvē, savukārt bumbiņu mešanu mērķī, ievērojot īpašus nosacījumus, tur var izmēģināt un pilnveidot jebkurš. 


Skolas kolektīvs saka sirsnīgus vārdus "Jēkabpils novada pašvaldībai, jo īpaši Jēkabpils novada domes priekšsēdētājam Raivim Ragainim – cilvēkam, kas atbalsta radošumu un izaugsmi novadā. Paldies arī vecākajam būvinženierim Jurim Kozuliņam par atbalstu labāko risinājumu nodrošināšanā un darbu organizēšanu. Paldies ikvienam pašvaldības darbiniekam, kas nodrošināja pašvaldības administratīvās teritorijas iedzīvotāju iesaisti teritorijas attīstības jautājumu izlemšanā un, protams, visiem aktīvajiem balsotājiem, kuri ar savu aktivitāti atbalstīja projekta ideju. Ideju par Zaļo klasi nebūtu bijis iespējams īstenot bez SIA “TURBO BŪVE” kolektīva, kas meistarīgi, turklāt  īsā laika periodā mūsu sapņus pārvērta realitātē. Mēs novērtējam SIA “Latvāņi” atbalstu un rūpes, sirsnībā izgatavojot ziedojumu un radot pozitīvu un atbalstošu atmosfēru. Par to īpašs paldies valdes locekļiem Agitai Kalniņai un Laimonim Onzulim."

Atstājiet komentāru