2024.gada 16. septembris

Asja, Asnate, Dāgs, Dārgs

PII „Kāpēcītis” mazie „Taurenīši” ziedo gardumus Jēkabpils dzīvnieku patversmei (FOTO)

Ceturtdien, 5.septembrī, Jēkabpils dzīvnieku patversmē viesojās īpaši ciemiņi - pārstāvji no pirmsskolas izglītības iestādes "Kāpēcītis" mazo „Taurenīšu” grupas bērniem, vecākiem un darbiniekiem ar dāvanām dzīvniekiem – suņu un kaķu barību un citām noderīgām lietām.
 

„Jāteic, ka iedvesma rada iedvesmu. Idejai, ka varētu ziedot dzīvnieku patversmei, iedvesmoja mana bijusī audzēkne Gita Grandāne. Viņa sociālajā vietnē Facebook bija publicējusi foto ar ziedojumu dzīvnieku patversmei. Grandānu ģimene savā kāzu dienā bija lūgusi ziedu vietā nest ziedojumus dzīvniekiem. Ar kolēģēm pārrunājām šo ideju, ka varētu arī mēs darīt kaut ko līdzīgu. Runājām ar audzēkņu vecākiem, ja kāds no viņiem, sākoties jaunam mācību gadam, nolēmis skolotājām dāvāt ziedus, un, jāpiebilst, ka šī ir sena tradīcija, ko  katru gadu dara liela daļa vecāku, lai ziedu vietā ģimenes  nestu ziedojumus patversmes dzīvniekiem. Šī ideja guva vecāku atsaucību,” stāsta bērnudārza „Kāpēcītis” grupas „Taurenīši” skolotāja Sveta Sasko.


Viņa piebilst, ka ar šo ziedojumu bērniem radās daudz jautājumu un veidojas priekšstats, ka par dzīvniekiem ir jāgādā. Skolotājas bērniem stāstīja, ka par katru  dzīvnieku ir jārūpējas un nevienu nedrīkst pamest, ka jāpalīdz arī tiem, kuriem nav saimnieku un māju. Bērni uzzināja, ka dzīvnieku patversme ir viņu mājas. Sveta Sasko uzsver, ka pieaugušajiem  jau no mazotnes bērnos jāieaudzina labestība, mīlestība un atbildība par tiem, ko esam pieradinājuši. Tāpēc darot labus darbus labais vairo labo. Arī vecāki sarunās ar skolotājām uzsvēruši šī gada labdarības moto – Labdarībai ir spēks!
 

Sveta Sasko atzīmē, ka šī labdarības ideja „Iedvesma rada iedvesmu”  guva atbalstu no  bērnudārza vadītājas Daces Kokorevičas, kā arī viņas kolēģu - audzinātājas Beātes Liepiņas Dandenas un auklītes Sandras Kulešas, kā arī lielu atbalstu, tieši, no audzēkņu vecāku puses. „Lai rodošs, izzinošs un  inovatīvām idejām bagāts jaunais mācību gads!,” novēl Sveta Sasko.


Sociālajā vietnē Facebook Jēkabpils dzīvnieku patversme publicējusi foto ar saņemtajām dāvanām no „Taurenīšiem” un pateicības vārdus: „Liels, sirsnīgs un pūkains PALDIES no mūsu ķepaiņiem bērniem un vecākiem, kas iesaistījās, darbiniekiem, kas atbalstīja”.

Atstājiet komentāru