Zinātnieki izveidojuši optimismu veicinošu produktu sarakstu
Pāris nelielas dārzeņu un augļu porcijas dienā palīdz pozitīvāk raudzīties uz dzīvi, raksta independent-news.
Pētniece Džulija Boema uzskata, ka cilvēka optimisms vistiešākajā veidā ir saistīts ar augļu un dārzeņu daudzumu ikdienas ēdienkartē. Pētījumā piedalījās vairāk nekā tūkstotis cilvēku vecumā no 25 līdz 65 gadiem. Pētījuma dalībniekiem bija jānodot asinis analīzēm un jāveic neliels tests. Pētījumi rādīja, ka to cilvēku asinīs, kuri dienā apēda vairākas porcijas augļu un dārzeņu, bija par 10 - 15% vairāk karotinoīdu, nekā tiem, kuri uzturā lieto maz augļu un dārzeņu. Tieši karotinoīdi nodrošina lielāku dzīvesprieku.
Zinātniece iesaka uzturā vairāk lietot oranžos augļus un dārzeņus - apelsīnus, mandarīnus, hurmu, burkānus, papriku un zaļumus - dilles, skābenes, selerija kātus, pētersīļu zaļumus, kā arī vērtīgus eksotiskos augļus - mangostāna, baobaba, romanescu un citus.
Publicēšanai sagatavoja Sandra Mikanovska, izmantots resurss apollo.lv
Foto: google attēli