2024.gada 1. maijs

Ziedonis

Sēlijas kopienu pārstāvji Neretā izvērtēs šī gada aktīvo sezonu

Sēlijas kopienu pārstāvji Neretā izvērtēs šī gada aktīvo sezonu

23. septembrī Neretā tiksies Sēlijas kopienu un nevalstisko organizāciju pārstāvji, izvērtējot gada laikā apgūtās prasmes un to pielietojumu praktiskajā darbā. Apkopojot secinājumus par aktīvo tūrisma sezonu un dalību Mājas kafejnīcu dienās, tiks iezīmētas nākošā gada ieceres, portālu Radio1.lv informēja Kopienu sadarbības tīkla “Sēlijas salas” Sabiedrisko attiecību speciālists Jānis Dzimtais.

Projekta „Kopienu kompetences – stipram sadarbības tīklam” aktīvākajā posmā šī gada pavasarī dalībniekiem bija iespēja piedalīties gan divu dienu klātienes apmācībās, gan lekcijās tiešsaistē. Četru mēnešu garumā kopienu pārstāvji no visas Sēlijas apguva preses relīžu un grafisko materiālu sagatavošanu, kopienu tūrisma principus un citas vērtīgas prasmes.

Sēlijā paralēli aktīvajai tūrisma sezonai šogad notika daudzi Sēlijas kultūras programmas atbalstīti pasākumi, no kuriem teju visus īsteno nevalstiskās organizācijas un vietējās kopienas. Par apgūto prasmju lietderību projekta vadītāja Santa Šmite varēja pārliecināties visas vasaras garumā: “Daudzi līdz šim publicitātes materiālus negatavoja vispār vai to darīja ļoti reti. Tagad redzam, ka biedrības izsūta preses relīzes, ko agrāk nekad nedarīja. Tāpat ļoti ir uzlabojusies grafiskā dizaina kvalitāte. Kopējais kvalitātes līmenis pēc katrām projekta apmācībām ceļas, tāpēc kopienu sadarbības tīkls noteikti turpinās iesākto.”

9. un 10. septembrī Sēlijā gaidāmās Mājas kafejnīcu dienas ir viens no galvenajiem līdzdalības instrumentiem, ar kura palīdzību aktivizēt vietējās kopienas. Akcija Sēlijā norisinās jau trešo gadu un šogad iesaistījušies 28 kafejnīcu organizatori. Ar projektā apgūto kompetenču palīdzību gatavoti dalībnieku pieteikumi un visām kafejnīcām izstrādāts vienots grafiskais dizains.

Lai novērtētu šogad sasniegtos rezultātus, Sēlijas kopienu un nevalstisko organizāciju pārstāvji aicināti uz Neretu 23. septembrī 12.00. Kontaktbiržā tiks izvērtēta gan vasaras tūrisma sezona, gan šī gada dalība Mājas kafejnīcu dienās. Pārrunājot ieguvumus no projektā apgūtajām prasmēm, tiks iezīmētas nākošā gada vīzijas un vēlmes Sēlijas kopienu attīstībai.

Vienlaikus 23. septembrī no pulksten 10.00 Neretā norisināsies Sēlijas amatnieku un mājražotāju tirgus. Tirgotāji aicināti pieteikties līdz 19. septembrim, zvanot vai rakstot uz tālruni 26113748. Savukārt pulksten 11.00 ar Aizkraukles novada finansiālu atbalstu Jāņa Jaunsudrabiņa parkā svinīgi mastā tiks pacelts Sēlijas karogs un atklāta Neretas kopienas identitātes zīme.

Projekts „Kopienu kompetences – stipram sadarbības tīklam” tiek īstenots ar Sabiedrības integrācijas fonda finansiālu atbalstu no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par tā saturu atbild biedrība “Kopienu sadarbības tīkls “Sēlijas salas””.

Atstājiet komentāru