2024.gada 1. maijs

Ziedonis

Medumos notiks trešais Sēlijas nevalstisko organizāciju forums

Medumos notiks trešais Sēlijas nevalstisko organizāciju forums

21. oktobrī Medumu pagasta tautas namā trešajā Sēlijas nevalstisko organizāciju forumā pulcēsies nevalstisko organizāciju un lauku kopienu līderi. Bet foruma otrajā daļā notiks konkursa “Sēlijas sudrabs” apbalvošanas ceremonija, informē kopienu sadarbības tīkla “Sēlijas salas” sabiedrisko attiecību un tūrisma speciālists Jānis Dzimtais.

Sēlijas pilsoniskās sabiedrības aktīvisti regulāri tiekas kopš 2021. gada kopienu dienās dažādās Sēlijas vietās, bet jau trešo rudeni gada nozīmīgākais notikums ir Sēlijas Nevalstisko organizāciju forums, ko šogad būs iespējams vērot arī tiešraidē – sociālā tīkla YouTube un Facebook platformā.

Forumā savu pētījumu par Sēlijas nevalstiskajām organizācijām prezentēs Lolita Ozoliņa, Latvijas Kultūras akadēmijas doktorante, zīmolvedības un komunikācijas eksperte. Prezentācijā  “Sēlijas identitāte – dzinējspēks vai enkurs NVO darbībā” varēs pirmo reizi iepazīties ar Sēlijas nevalstisko organizāciju aptaujas rezultātiem. Aptaujā piedalījās 68 biedrības, bet kopumā pētniece sazinājās 130 organizācijām no visas Sēlijas.

Paneļdiskusijā dabas aizsardzības, kopienu tūrisma eksperti un pašvaldību pārstāvji diskutēs par dabas un kopienu kapitālu Sēlijā. Dalībnieki skaidros, vai plašās Latvijas Valsts mežu teritorijas un lauksaimniecībā izmantojamā zeme var būt par kopienas resursu. Tāpat uzmanība tiks pievērsta topošā Sēlijas militārā poligona izveidei un kādas priekšrocības vai draudus tas var radīt vietējiem iedzīvotājiem.

Foruma noslēgumā jau otro gadu tiks godināti aktīvākie sēļi, kas izvirzīti konkursam “Sēlijas sudrabs”. Konkursa mērķis ir izcelt ļaudis, kas veicina gan visas Sēlijas izaugsmi, gan attīsta kādu no mazajām vietām. Apbalvošanas ceremonija kopā ar folkloras kopu “Dignōjīši” sāksies pēc nevalstisko organizāciju foruma pulksten 15.00.

Sēlijas nevalstisko organizāciju forumu organizē biedrība “Ūdenszīmes” un kopienu sadarbības tīkls “Sēlijas salas” projekta “Savienojums. Viedā reģiona stratēģija Sēlijas vēsturiskajai zemei” ietvaros Tā norisi finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. 

III Sēlijas nevalstisko organizāciju foruma PROGRAMMA:

10.00–11.00        Ierašanās, NVO tirdziņš, rīta kafija.
11.00–11.30        Foruma atklāšana.

11.30–12.30        “Viedā reģiona stratēģija Sēlijas vēsturiskajai zemei. Attīstības ceļi”. Daina Alužāne un Ieva Jātniece, biedrība “Ūdenszīmes”.

12.30–13.00        “Sēlijas identitāte – dzinējspēks vai enkurs NVO darbībā”. Lolita Ozoliņa, Latvijas Kultūras akadēmijas doktorante, zīmolvedības un             komunikācijas eksperte.

13.00–13.30        Kafijas pauze.

13.30–14.30        Paneļdiskusija „Dabas un kopienas kapitāls Sēlijā”. Piedalās dabas aizsardzības, dabas un kopienu tūrisma eksperti, pašvaldību pārstāvji.

14.30–15.00        Kafijas pauze.

15.00–17.00        Konkursa “Sēlijas sudrabs” apbalvošanas ceremonija kopā ar folkloras kopu „Dignōjīši”.

Foto: Sēlijas salas.

Atstājiet komentāru