2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Jēkabpils Radio 1 novadu ziņas 2015. gada 7. jūlijā

Jēkabpils Radio 1 novadu ziņas 2015. gada 7. jūlijā

Zemgales NVO projektu programmu, kuras mērķis ir veicināt Zemgales plānošanas reģionā pilsoniskās sabiedrības iniciatīvas, iedzīvotāju līdzdalību un starpkultūru dialogu, tai skaitā mazākumtautību darbu. Kopā konkursam pieejami 24 000 EUR, kas sadalīti 3 jomu atbalstam: pilsoniskās sabiedrības iniciatīvu projektiem 8 000 EUR; starpkultūru dialoga projektiem 8 000 EUR; mazākumtautību iniciatīvu projektiem 8 000 EUR (t.sk. atbalsts romu NVO, kas nav mazāks par 1500 EUR); Vairāk informācijas www.viesite.lv

Bezmaksas datora un interneta prasmju apguvei joprojām aicināti pieteikties Jēkabpils seniori no 50 gadu vecuma.Reģistrēties Lattelecom sociālās atbildības iniciatīvas Pieslēdzies, Latvija! kursiem iespējams, zvanot uz bezmaksas tālruni 80000822 katru darba dienu no 9:00 līdz 13:00. Šobrīd mācībām Jēkabpilī pieteikušies jau vairāk nekā 50 interesenti, un kopā mācības latviešu un krievu valodas plūsmās pilsētas skolās tiks nodrošinātas 100 dalībniekiem. Iepriekšējo trīs gadu laikā Jēkabpilī jaunas iemaņas apguvuši teju 400 interesenti, un arī šogad seniori pēc piecdesmit gadu vecuma var izvēlēties apgūt vienu vai vairākus no trim piedāvātajiem apmācību līmeņiem, atbilstoši iepriekšējai pieredzei un prasmēm. Šogad ir papildināta arī mācību programma gan iekļaujot papildu tēmas, gan piedāvājot jaunus praktiskus vingrinājumus. Pirmais apmācību līmenis paredzēts tiem, kuri ar datoru saskaras pirmo reizi, savukārt trešajā līmenī iekļauta padziļināta apmācība par programmu lietošanu, e-pakalpojumu izmantošanu un datu apstrādi.

1.augustā notiks Jersikas pagasta svētki. Jersikas tautas nams aicina pagasta iedzīvotājus iesaistīties “ziedu dīķa” noformēšanā un izsoles rīkošanā. Svētku LIELKONCERTA laikā notiks mantu IZSOLE(piem. dārza veltes, roku darinājumi u.c). Derēs ikviena lieta, kas Jums šķiet noderīga, lai to varētu pārdot izsolē. Lūdzam izsolei paredzētās mantas atnest uz pagasta pārvaldes ēku līdz 31. jūlijam; Aicinām ziedot ZIEDUS no sava dārza - kopējam ZIEDU DĪĶIM (izrotāsim pagasta pārvaldes ēkas priekšā esošo dīķi). Vēlams ziedus atnest uz pagasta pārvaldes ēku līdz 31. jūlija pl. 17.00.

No 10.08. – 16.08. no plkst. 10.00 līdz 17.00 Gārsenes pilī notiks radošo nodarbību dienas nometne „Kopā jautrāk ! Piedāvāsim rokdarbu, mūzikas, kustību, teātra un sporta nodarbības, trasītes un pārgājienu. Dalībnieku vecums no 7 līdz 15 gadiem. Pieteikšanās ( līdz 27. jūlijam) un sīkāka informācija pa tālruņiem 26382184. Nometnes projektu līdzfinansē Aknīstes novada pašvaldība .

Atstājiet komentāru