2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Jēkabpils Radio 1 Jēkabpils novada ziņas 2015. gada 9. jūlijā

Jēkabpils Radio 1 Jēkabpils novada ziņas 2015. gada 9. jūlijā

Jēkabpils novada ziņas

Arī šogad norisinājās Jēkabpils novada pagastu sakoptības skate ar mērķi aktivizēt Jēkabpils novada iestādes, uzņēmējus, sabiedriskās organizācijas un iedzīvotājus teritorijas, ēku un būvju sakopšanā. Viens no pagastu pārvalžu vadītāju uzdevumiem bija saplānot vēl nebijušus maršrutus, lai skates komisijai būtu iespēja iepazīt arī ne tik pazīstamas vietas novadā. Uzdevums nebija no vieglākajiem, jo lielākā daļa novada gadu laikā jau apskatīta, taču tajā pat laikā daudz kas ir mainījies jau zināmās vietās - tās vai nu pilnveidojušās, vai atrodas pārmaiņu priekšā. Līdz ar to komisijai bija iespēja gūt iespaidus gan no vietām, kas novadā kļuvušas ļoti pamanāmas, gan no vietām, kas būtu pelnījušas plašāku uzmanību. Komisija apmeklēja Dunavas, Rubenes, Kalna, Leimaņu, Zasas, Dignājas, Ābeļu pagastu saimniecības. Skates rezultāti tiks paziņoti Jēkabpils novada svētku noslēguma pasākumā Rubeņos 8. augustā.


No 13.jūlija līdz 1.augustam Jēkabpils novada Zasas vidusskolā jau 48.reizi notiks vasaras skola-seminārs "Alfa", informē Valsts izglītības satura centra pārstāve Diāna Āboltiņa. Skolas-semināra dalībnieki ir valsts mācību priekšmetu olimpiāžu uzvarētāji un Latvijas 39.skolēnu zinātniskās konferences laureāti. Mācības vasaras skolā-seminārā "Alfa" organizēs lekciju un praktisko nodarbību veidā četrās sekcijās - fizikas, matemātikas un informātikas, ķīmijas un bioloģijas, humanitāro un sociālo zinātņu. Nodarbības vadīs Latvijas Universitātes (LU), Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) pasniedzēji, kā arī zinātniski pētniecisko institūtu darbinieki. Lektoru vidū būs arī bijušie vasaras skolas-semināra "Alfa" dalībnieki, piemēram, Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs. Vasaras skolas-semināra laikā jaunieši veiks arī pētnieciskos darbus un par iegūtajiem rezultātiem ziņos konferencē pasākuma noslēgumā. Skolā-seminārā skolēni vispusīgi pilnveidos savas zināšanas arī tradīcijām bagātajās interešu izglītības nodarbībās. Jaunieši piedalīsies mākslinieciskās pašdarbības un sporta pasākumos, kā arī iepazīs novada kultūrvēsturiskās vietas.


24. jūlijā Rubenes novadā brīvdabas estrādē pulksten 20 notiks mūzikas festivals Mazā Ziņģē 2015. Koncertā piedalīsies Santa Kas[arsone, duets Kristīne un Alvis, Dvinskas muzikanti, grupas Airi, Zen īts, Starpbrīdis un citi. Pēc pulksten 23 būs Ziņģes balle.

Un vēl

Jēkabpils novada pašvaldība atgādina zemes īpašniekiem, lietotājiem un nomniekiem, ka nekustamā īpašuma nodoklis par 2015.gada 3.ceturksni jāsamaksā līdz šī gada 17.augustam. Nākamais maksāšanas termiņš ir 16. Novembris. Lai iegūtu aktuālo informāciju par nekustamā īpašuma nodokli, nodokļa maksātāji var izmantot portālu www.epakalpojumi.lv.

Atstājiet komentāru