2024.gada 1. maijs

Ziedonis

Jēkabpils Radio 1 novadu ziņas 2015. gada 10. jūlijā

Jēkabpils Radio 1 novadu ziņas 2015. gada 10. jūlijā

Jaunatnes organizācija “Klubs “Māja” – jaunatne vienotai Eiropai” no 3. līdz 9. augustam rīko ikgadējo vasaras nometni jauniešiem Strenčos, kuri vēlas attīstīt savas prasmes dažādos virzienos, paplašināt redzesloku par Eiropas Savienībā aktuāliem jautājums, bet pats galvenais – aizraujoši pavadīt laiku. Klubs “Māja” jau vairākus gadus piekopj nometņu tradīciju, kurās ierasts apvienot jaunu zināšanu ieguvu, izmantojot neformālās izglītības metodes, izkustināt ķermeni sportiskajās aktivitātēs, kā arī pavērt jaunus horizontus radošajās nodarbībās. Šajā gadā kā aktuālā tēma ir izvēlēta sevis apzināšanās kā Eiropas nākotnes veidotājiem, skatoties caur ES 2020 Stratēģijas prizmu. Plaša spektra aktivitātēs jauniešiem tiks dots ieskats, kas tad tieši ir šī Stratēģija un kādi ir tās pamatmērķi. Nometnes mērķis ir parādīt, ka ikviens no mums ir dzinējspēks, kas veido rītdienu, tikai pašiem jau šodien jāapzinās, kā apvienot savas iespējas ar vēlamo nākotnes vīziju. Nometnē aicināti pieteikties jaunieši, kas jau darbojas Klubā “Māja” vai Latvijas skolu Eiropu klubos, kā arī ikviens cits interesents vecumā no 16 līdz 26 gadiem. Dalība nomentē ir bez maksas. Plašāka informācija par nometnes norisi un pieteikuma anketa ir atrodama organizācijas mājaslapā www.klubsmaja.lv

Pļaviņu novada Sociālais dienests vēlas informēt ka ģimenes, kurās ir bērni, kas iegūst pamatizglītību un kuru ienākumi uz vienu ģimene locekli nepārsniedz 75% no valstī noteiktās minimālās algas mēnesī, tas ir, 270 EUR un mācās Pļaviņu novada izglītības iestādēs, ir tiesības saņemt pabalstu skolas piederumu, apģērbu, apavu iegādei 43 EUR, katram pamatskolas skolēnam, ko izmaksā vienu reizi gadā, no 1. jūlija līdz 30. septembrim. Vecākiem jāvēršas Pļaviņu novada Sociālajā dienestā, līdzi ņemot: personu apliecinošu dokumentu; darba spējīgām personām - ienākumus apliecinošus dokumentus (izziņu no darba vietas par ienākumiem par pēdējiem trīs mēnešiem); 3) bankas kontu pārskatu par pēdējiem trīs mēnešiem. Vecāki gaidīti Pļaviņu novada Sociālajā dienestā, 1. Maija ielā 10, Pļaviņās, Klintaines un Vietalvas pagastu pārvaldēs.

Aknīstes novada svētku apmeklētājiem sestdien no 11.00 estrādē būs iespēja vērot Latvijas spēcīgāko vīru šovu kopā ar Agri Kazeļņiku. Vienlaikus ģimenes ar bērniem aicinātas piedalīties Mazā stiprinieka atrakcijās. Trīs stundu garumā pieci sportisti, Artis Plivda, viņa audzēknis Intars Sauskājs, Jāzeps Čaksters, Igors Podčeredņičenko un arī Agris Kazeļņiks, klātesošajiem rādīs īstu šovu, cilājot dažādu lieluma smagumus, ar kuriem šie vīri darbojas ikdienā. Atlēti skatītājiem šova laikā rādīs dažādus paraugdemonstrējumus tādos vingrinājumos kā Škoda automašīnas vilkšana aizjūgā, baļķa celšana, krucifikss un vilkme. Visu pasākuma laiku ģimenēm ar bērniem būs iespēja piedalīties dažādās ar šo sporta veidu saistītās atrakcijās "Mazā stiprinieka piedzīvojumi", saņemot par to pārsteiguma balvas. Aknīstes novada svētku apmeklētāji laipni aicināti vērot Latvijas spēcīgāko vīru šovu.

Līvānu novada Dzimtsarakstu nodaļa aicina pieteikties Bēbīšu svētkiem (kas notiks Līvānu pilsētas svētku laikā - 18.jūlijā pie Latgales mākslas un amatniecības centra) Līvānu novadā deklarēto jaundzimušo bērnu vecākus, kuriem bērns dzimis laika periodā no 2014.gada 1.jūlija līdz 2015.gada 1.jūlijam un kuri nav saņēmuši ielūgumu (ņemot vērā, ka Dzimtsarakstu nodaļas rīcībā ir tikai informācija par ģimenes deklarēto dzīvesvietu, kas var atšķirties no faktiskās dzīvesvietas. Tālrunis: 65307265 vai 29715803.

Atstājiet komentāru