2024.gada 30. aprīlis

Alta, Liāna, Lilija

Jēkabpils Radio 1 Pļaviņu novada ziņas 2015. gada 13. jūlijā

Jēkabpils Radio 1 Pļaviņu novada ziņas 2015. gada 13. jūlijā

Pļaviņu novada dome 2015. gada 25. jūnija sēdē izskatīja jautājumu par ūdenssaimniecības pakalpojumu maksu Aiviekstes pagastā, Klintaines pagastā un Klintaines pagasta Rīteru ciemā. Ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifi tika pārskatīti pamatojoties uz Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes 2010. gada 12. maija lēmuma Nr.1/8 „Ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifu aprēķināšanas metodika” 22. punktu, kas paredz, ka jaunu tarifu aprēķinu veic gadījumā, ja par 10% mainās spēkā esošā tarifa aprēķinam izmantotie ūdenssaimniecības pakalpojuma apjoma rādītāji vai par 5% mainās spēkā esošā tarifa aprēķinā iekļautās izmaksas. Ņemot vērā, ka Aiviekstes, Klintaines pagastā un Rīteru ciemā vairāk kā par 10% ir mainījušies ūdenssaimniecības pakalpojuma apjoma rādītāji, tika pieņemts lēmums apstiprināt jaunus ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifus , kas pieejami Pļaviņu novadu pašvaldības mājas lapā.

21. jūlijā no plkst. 10.00 līdz 13.00 Valsts asinsdonoru centrs (VADC) rīko izbraukumu Pļaviņu kultūras namā, Daugavas ielā 49, Pļaviņās. Lai Valsts asinsdonoru centrs spētu nodrošināt ikdienas ārstniecības iestāžu pieprasījumu pēc asinīm un asins komponentiem, ik dienu asinis nepieciešams ziedot 150 asins donoriem visā Latvijā.
Ziedojot asins, nepieciešams uzrādīt personu apliecinošu dokumentu – pasi , ID karti vai autovadītāja apliecību. No 1. jūlija katram donoram jāuzrāda arī savs bankas konta numurs.
Kā jau iepriekš esam informējuši, tad no šī gada 1. jūlija Valsts asinsdonoru centrs uzsāk bezskaidras naudas norēķinus ar donoriem. Tas nozīmē, ka kompensācija zaudētā asins un asins komponentu apjoma atjaunošanai tiks ieskaitīta donora bankas kontā, nevis izmaksāta skaidrā naudā kā tas tika darīts līdz šim.

Pļaviņu bērnu bibliotēkā ir atsākusies projekta „Bērnu žūrija” jaunā sezona. Domāju, ka nu jau vairs nevienam nav jāskaidro, kas tas ir par projektu un kas tajā notiek. Ja tomēr kāds nezina – bērni, jaunieši un nu jau dažus gadus arī pieaugušie lasītāji izlasa 6 noteiktas grāmatas un novērtē tās. Par ieguldīto darbiņu projekta vadītāji atsūta arī nelielas balviņas.
Saņemta arī jaunā, 2015. gada grāmatu kolekciju. Bērniem un pusaudžiem domātās grāmatas izrādījušās visas ļoti pieprasītas, gandrīz visas visu laiku ir apritē. Pamazām komplektējas arī pieaugušo grupa – bērnu vecāki, vecvecāki, lasīšanas vadītāji. Visus visu vecumu lasītājus aicinām pievienoties šim interesantajam un aizraujošajam projektam. Interesēties Pļaviņu bērnu bibliotēkā Rīgas ielā 11a, tel. 65134464, darba dienās no 10.00 līdz 18.00. Uz tikšanos mūsu bibliotēkā!

25. jūlijā Pļaviņu novada ģimnāzijas sporta laukumā notiks Pļaviņu novada sporta svētki. Pulksten 10 sāksies atklāšanas parāde, pēc kuras notiks sacensības dažādos sporta veidos – šaušanā, futbola un basketbola soda metienos, šautriņu mešanā, lodes grūšanā, riteņbraukšanā un vairākos citos. Paredzētas arī atrakscijas bērniem.
18. jūlijā pulksten 11 Klintaines pagastā Daugavmalā iepretim Oliņkalnam notiks sacensības ugunsdzēsības sportā. Vakarā būs arī balle.

Atstājiet komentāru