2024.gada 28. aprīlis

Gundega, Terēze

Jēkabpils Radio 1 Līvānu novada ziņas 2015. gada 17. jūlijā

Jēkabpils Radio 1 Līvānu novada ziņas 2015. gada 17. jūlijā

Līvānu pilsētas svētki šogad norisināsies no 16. līdz 18.jūlijam ar moto: “Mēs maza cilts. Mēs būsim lieli tik, cik mūsu griba”. Svētkus kuplinās iespaidīgais velošovs Greentrials Bike Tour 2015, grupas Jumprava, Musiqq, Marhils un draugi (Uldis Marhilevičs, Aija Andrejeva, Ivo Fomins), TV šovu zvaigznes – vakara vadītājs Valters Frīdenbergs un MC orķestris.

Piektdien, 17.jūlijā Jēkaba Graubiņa Līvānu Mūzikas un mākslas skolas dārzā īpašā noskaņā norisināsiesmūzikas, mākslas un dzejas performance - dzejas lasījumi klasiskās mūzikas pavadījumā, kā arī mākslas nodaļas audzēkņu darbu izstāde. Pēcpusdienā un vakarā visi svētku pasākumi norisināsies Līvānu novada Kultūras centrā un skolu stadionā: asu izjūtu cienītājus gaidīs kosmiskais orbitrons, bet mākslas un mūzikas cienītāji varēs baudīt muzikālu iestudējumu, māksliniecisko kolektīvu priekšnesumus, grupas Dzelzs vilks koncertu, skatīties vecās, labās latviešu kinofilmas un dejot ballē kopā ar grupu Straume.

Sestdien, 18.jūlijā svētku pasākumi norisināsies visas dienas garumā: sporta svētki, uzņēmēju un mājražotāju tirgus, iespaidīgais veloakrobātikas šovs Greentrials Bike Tour 2015, Latvijas karaoke čempionātaLīvānu posms, labdarības bumbu rallijs 2015, radošās darbnīcas un atrakcijas visu vecumu bērniem, būs atvērts Līvānu stikla muzejs.

Galvenajā pilsētas svētku dienā Līvānu novada dome pasniegs augstāko novada apbalvojumu “Līvānu Goda pilsonis 2015”, kas šogad piešķirts Venerandai Caunei - par nozīmīgu ieguldījumu pensionāru interešu aizstāvībā, senioru sadarbības tīkla, mūžizglītības un aktīva dzīvesveida popularizēšanā, par ieguldījumu pašvaldības darbā, senioru organizāciju izveidē un saliedēšanā Līvānu novadā un Latvijā, kā arī par ilggadēju sabiedrisko aktivitāti.

Svētku vakaru svinēsim kopā ar Latvijas leģendu – grupu Jumprava, populāro Musiqq, Marhilu un draugiem (Uldi Marhileviču, Aiju Andrejevu, Ivo Fominu), TV šovu zvaigznēm – vakara vadītāju Valteru Frīdenbergu un MC orķestri.
Visi svētku pasākumi būs bez maksas.

Trešdien, 22.jūlijā no plkst. 9.00 līdz 13.00 Līvānu Inženiertehnoloģiju un inovāciju centrā (Domes ielā 3, Līvānos) biedrība "Latvijas Sarkanais Krusts" izsniegspārtikas pakas trūcīgām personām. Lai saņemtu paku, jāuzrāda personu apliecinošs dokuments un izziņa par trūcīgas personas/ģimenes statusa piešķiršanu.
Līvānu novada Dzimtsarakstu nodaļa aicina pieteikties Bēbīšu svētkiem (kas notiks Līvānu pilsētas svētku laikā - 18.jūlijā pie Latgales mākslas un amatniecības centra) Līvānu novadā deklarēto jaundzimušo bērnu vecākus, kuriem bērns dzimis laika periodā no 2014.gada 1.jūlija līdz 2015.gada 1.jūlijam un kuri nav saņēmuši ielūgumu (ņemot vērā, ka Dzimtsarakstu nodaļas rīcībā ir tikai informācija par ģimenes deklarēto dzīvesvietu, kas var atšķirties no faktiskās dzīvesvietas. Tālrunis: 65307265 vai 29715803.

Atstājiet komentāru