2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Jēkabpils Radio 1 Pļaviņu novada ziņas 2015. gada 20. jūlijā

Jēkabpils Radio 1 Pļaviņu novada ziņas 2015. gada 20. jūlijā

Pļaviņu novada domē viesojās Latvijas goda konsuls Bostonā, ASV Jānis Bolis. Sarunā ar domes priekšsēdētāju Guntu Žildi, priekšsēdētājas vietnieku Aigaru Luksu un deputātu Pēteri Kalniņu tika pārrunāta konsula vēleme attīstīt sadarbības iespējas starp Latvijas un ASV uzņēmējiem. Pļaviņu novada domes pārstāvji izteica priekšlikumus iespējai iznomāt zemi un/vai telpas uzņēmējdarbības veikšanai.

Pļaviņu novada māmiņas atkārtoti tikās ar „Māmiņu kluba” (www.maminuklubs.lv) eksperti un „Latvijas Zīdīšanas veicināšanas konsultantu asociācijas” valdes priekšsēdētāju Sandru Lasi. Šoreiz tika runāts par bērna miega režīmu gan dienā, gan naktī. Bērna attīstību un augšanu regulē daudzi savstarpēji saistīti faktori, viens no svarīgākajiem - kvalitatīvs miegs. Katrā vecumā un attīstības posmā vēlamo miegā pavadīto stundu skaits diennaktī mainās, tādēļ vecākiem jāseko līdzi bērna diennakts režīmam, lai nepieļautu vai laikus spētu novērst miega traucējumus. Katrs bērniņš ir individuāls, dažiem patīk ilgāk gulēt kā citiem. Tika runāts kā rīkoties, ja mazulis iemainījis dienu pret nakti, kādi ir gulētiešanas rituāli, vai atļaut bērnam gulēt pie vecākiem, kādēļ mūsu bērnus piemeklē miega traucējumi un kā tos novērst, kā arī daudz un dažādas māmiņas interesējošas tēmas. Tika izrunāti arī veiksmīgas podiņmācības apgūšanas priekšnoteikumi. „Pļaviņu novada māmiņu kluba” organizētajā pasākumā viesojās arī Kokneses novada māmiņu kluba„Koknesīši” mammas ar mazuļiem - tā bija lieliska iespēja dalīties pieredzē un iepazīties ar aktīvām mammām no blakus novada, plānojot kopīgus pasākumus nākotnē.

21. jūlijā no plkst. 10.00 līdz 13.00 Valsts asinsdonoru centrs (VADC) rīko izbraukumu Pļaviņu kultūras namā, Daugavas ielā 49, Pļaviņās. Lai Valsts asinsdonoru centrs spētu nodrošināt ikdienas ārstniecības iestāžu pieprasījumu pēc asinīm un asins komponentiem, ik dienu asinis nepieciešams ziedot 150 asins donoriem visā Latvijā. Ziedojot asins, nepieciešams uzrādīt personu apliecinošu dokumentu – pasi , ID karti vai autovadītāja apliecību. No 1. jūlija katram donoram jāuzrāda arī savs bankas konta numurs. Kā jau iepriekš esam informējuši, tad no šī gada 1. jūlija Valsts asinsdonoru centrs uzsāk bezskaidras naudas norēķinus ar donoriem. Tas nozīmē, ka kompensācija zaudētā asins un asins komponentu apjoma atjaunošanai tiks ieskaitīta donora bankas kontā, nevis izmaksāta skaidrā naudā kā tas tika darīts līdz šim.

25. jūlijā Pļaviņu novada ģimnāzijas sporta laukumā notiks Pļaviņu novada sporta svētki. Pulksten 10 sāksies atklāšanas parāde, pēc kuras notiks sacensības dažādos sporta veidos – šaušanā, futbola un basketbola soda metienos, šautriņu mešanā, lodes grūšanā, riteņbraukšanā un vairākos citos. Paredzētas arī atrakscijas bērniem.

Ar interesantām un aizraujošām nodarbībām aizvadīta bērnu vasaras nometne „Pepijas Garzeķes jautrais virpulis 2015”, kur septiņās dienās notika tematiskas nodarbības, kurās tika izpildītas dažādas Pepiņa norādes, veikti mājas uzdevumi, organizētas ekskursijas, radošas nodarbības, fiziskas aktivitātes. Detalizētu Pepijas vasaras nometnes dienu tēmu atspoguļojumu foto galerijās Pļaviņu novada pašvaldības mājas lapā.

Atstājiet komentāru