2024.gada 28. aprīlis

Gundega, Terēze

Jēkabpils Radio 1 Jēkabpils novada ziņas 2015. gada 13. augustā

Jēkabpils Radio 1 Jēkabpils novada ziņas 2015. gada 13. augustā

A/s "Latvijas valsts meži" atbalstītās Zemgales Kultūras programmas 2015 projekta „Rakstnieka Aleksandra Grīna literārā mantojuma saglabāšana un pieejamības uzlabošana Jēkabpils novadā”ietvaros, Jēkabpils novada pašvaldība 15. augustā plkst. 14:00 Jēkabpils novada Kalna pagasta “Doktorātā” rīko Aleksandra Grīna 120 gadu piemiņas pasākumu. Programmā: plkst. 14:00 Doktorāta telpās “A.Grīns – daudzpusīga personība”; plkst. 15:30 piemiņas brīdis A.Grīna parkā; pēc plkst. 16:00 pie Doktorāta ēkas - kopā būšanas prieks /sarunas, dzeja, mūzika, lauku zupa, sarunas/. Pasākumā piedalās: aktieris Artis Robežnieks, prozaiķe Māra Svīre, ģenerālis Juris Vectirāns, zemessardzes ansamblis “Junda”, Viesītes pūtēju orķestris.

Vadoties pēc 23. Jūlija Jēkabpils novada domes sēdes lēmuma nerīkot iedzīvotāju aptauju un aktualizēt rīcibas plānu administrācijas pārcelšanai uz Zasu, tika sasaukta novada attīstības darba grupa, ar mērķi precizēt pārcelšanās laiku un kārtību. Grupa pēc ilgām diskusijām nāca klajā ar priekšlikumu nepārvietot Zasas pagasta ēkā izvietotās pirmsskolas vecuma grupiņas, līdz ar to saglabājot arī nesen atjaunoto dienesta viesnīcu. Ieteikums paredz administrāciju izvietot divās ēkas – pagasta pārvaldes ēkā “Astras” un Zasas doktorāta ēkā (kurā šobrīd notiek darbi pie aptiekas spārna renovācijas) ne ātrāk kā ar 2016. gada 1. maiju. Jēkabpils novada pašvaldības sabiedrisko attiecību specialists Kaspars Sēlis informē, ka pēc jaunā plāna pietrūktu vietas aptuveni 5-7 darbiniekiem, līdz ar to varētu domāt par kādas no pašvaldības struktūrvienībām vai darbinieku, kam būtiskāk būtu atrasties tieši pilsētas tuvumā, izvietošanu Brodos. Par to gan vēl jālemj komiteju un domes sēdēs.

Ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu, Zemgales Kultūras programmas 2015 ietvaros, Zasā tiek izgatavota amata meistaru lāde, kas kalpos kā mobils, atraktīvs amatu demonstrēšanas rīks un amatniecības izstrādājumu ekspozīcijas stends. Biedrība „Sēļu pūrs” īsteno projektu „Meistara lāde” ar mērķi popularizēt Zemgales amatniecības tradīcijas, sekmēt to saglabāšanu, attīstību un pieejamību, vienlaikus atbalstot amata meistaru māksliniecisko jaunradi. Meistaru lāde būs pārvietojama, izturīga, bet tajā pašā laikā - transformējama konstrukcija, kas pildīs gan amatniecības priekšmetu glabāšanas un eksponēšanas, gan amatu procesa demonstrēšanas funkcijas.

Ņemot vērā Jēkabpils novada Sociālā dienesta vadītājas Ritmas Rubinas iesniegumu ar lūgumu atbrīvot viņu no darba, Jēkabpils novada dome nolēma atbrīvot Ritmu no vadītājas amata pienākumu pildīšanas līdz ar 2015. gada 14. augustu. Jēkabpils novada Sociālā dienesta vadītājas amatā ar 17. Augustu darbu sāks Elizabete Krūkliņa.

Atstājiet komentāru