2024.gada 28. aprīlis

Gundega, Terēze

Jēkabpils Radio 1 Līvānu novada ziņas 2015. gada 14. augustā

Jēkabpils Radio 1 Līvānu novada ziņas 2015. gada 14. augustā

|Gatavojoties Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētkiem Aglonā, Līvānos, Latgales mākslas un amatniecības centrā, pateicoties izstādes autorei Sandrai Prikulei ir tapusi zīmīga izstāde ar nosaukumu „Ceļa rādītāja”. Fotogrāfiju izstāde savus apmeklētājus iepazīstina ar Dievmātes godināšanas kultas vietām pasaulē. Izstādē aplūkojamas 30 fotogrāfijas, kas tapušas 20. gs. beigās, bet jaunākās – 21. gadsimta sākumā. Fotogrāfiju autore ir Laterāna Pontifikālās universitātes Rīgas Augstākā reliģijas zinātņu institūta absolvente Sandra Prikule, kuras radošais un dzīves gājums saistīts ar Jēkabpili, Līvāniem un Rīgu. Izstādē aplūkojamās fotogrāfijas uzņemtas Izraēlā, Itālijā, Latvijā, Lietuvā, Igaunijā, Spānijā, Portugālē, Francijā, Polijā, Baltkrievijā, Krievijā, Ukrainā, Vācijā un Bosnijā-Hercogovinā.

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera un Latgales plānošanas reģions aicina uzņēmējus pieteikties “Uzņēmēju Dienām Latgalē, kas notiks18. un 19. septembrī Daugavpils olimpiskajā centrā.
Pasākuma mērķis ir veicināt uzņēmējdarbības vides attīstību reģionā, popularizējot vietējos uzņēmējus, aicinot savstarpēji sadarboties un kontaktēties, lai palielinātu ražojumu un pakalpojumu noietu.
Pasākuma laikā notiks arī forums par to, kā vietējiem ražotājiem ar savām precēm nokļūt lielveikalu plauktos, kā arī veicināt eksporta potenciālu. Divu dienu garumā uzņēmējiem būs iespēja iepazīstināt apmeklētājus un dalībniekus ar savu produkciju un pakalpojumiem, iepazīties ar citu uzņēmēju piedāvājumu izstādē, kā arī apmeklēt Daugavpils novada dienu, kas 19. septembrī norisināsies visā Rīgas ielas garumā, piedāvājot plašu kultūras programmu, mājražotāju un amatnieku gadatirgu un Latgales labumu degustācijas.Aicinām Līvānu novada uzņēmējus pieteikties dalībai “Uzņēmēju Dienas Latgalē 2015”. Ja vismaz 6 uzņēmumi no Līvānu novada vēlas piedalīties šajā izstādē, tiks izskatīta iespēja pašvaldībai sponsorēt novada kopējo stendu 24 m2 platībā, kur iespējams sevi prezentēt 6 uzņēmumiem (katram platība 4 m2).

Biedrība "Preiļu rajona partnerība" organizē pieredzes apmaiņas braucienu - semināru mājražotājiem uz Ozolnieku un Jelgavas novadiem, kas notiks 25.augustā. Pieteikšanās līdz 20.augustam,

Piektdien, 21.augustā plkst.20.00 Rožupes estrādēDanču muzikantu saiets„Rožupes ritmos jau – 20 !”. Pasākumu vadīs kolorītais "Latgales dāmu pops". Mūziķu grupas aicinātas piedalīties un sacensties par labāko danču muzikantu statusu un publikas simpātijām

Līvānu novada dome aicina novada daudzbērnu ģimenes, kurās ir trīs un vairāk bērni līdz 18 gadiem, saņemt pabalstu no šī gada10. līdz 28.augustam Līvānu novada domes kasē (Rīgas ielā 77) vai pagastu pārvaldēs. Pabalstu daudzbērnu ģimenēm piešķir vienu reizi gadā pirms kārtējā mācību gada sākuma par katru nepilngadīgo bērnu, kura dzīvesvieta deklarēta Līvānu novadā. Pabalsta apmērs ir 20,00 EUR apmērā vienam bērnam.Pabalstu izmaksa tiek veikta vienam no vecākiem (audžuvecākiem) vai personai, kura pilda vecāku pienākumus, uzrādot: bērnu dzimšanas apliecības, pilnvaru apliecinošu dokumentu (ja pilda vecāku pienākumus) un personu apliecinošu dokumentu.

Atstājiet komentāru