2024.gada 6. maijs

Didzis, Gaidis

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada ziņas 2015.gada 4.septembrī

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada ziņas 2015.gada 4.septembrī

Līvānu novada ziņas pulksten 16.00 un 19.00

 

Līvānu novadā paredzēts iedzīvināt Tēva dienas tradīcijas. Svētdien 6. septembrī Tēva dienas pasākums no pulksten diviem dienā līdz sešiem vakarā notiks bērnudārzā “Rūķīši”. Pasākumā varēs piedalīties Lielajās spēlēs, būs “Krustiņu un nullīšu” darbnīca, kurā bērni izgatavos saviem tētiem kaklasaites, bet mammām krelles, savukārt vēja zvanu darbnīcā no dažādiem dabas materiāliem bērni kopā ar vecākiem darinās vēja zvanus, bet mūzikas instrumentu veidošanas darbnīcā tiks pagatavoti mūzikas priekšmeti, piemēram, no salmiem stabulītes, bet no kaltētiem latvāņiem – lietus kokus. Uz pasākumu aicināti mazie līvānieši kopā ar saviem vecākiem.

 

 Otrdien, 8.septembrī plkst.15.00 Latgales mākslas un amatniecības centrā paredzēta tikšanās ar fotogrāfiju  izstādes "Ceļa rādītāja" autori Sandru Prikuli. Piedalīsies Līvānu Romas katoļu draudzes prāvests Juris Zarāns, baznīcas koris un kapela "Jūlijs". Fotogrāfiju izstāde savus apmeklētājus iepazīstina ar Dievmātes godināšanas kulta vietām pasaulē. Izstādē aplūkojamas 30 fotogrāfijas, kas tapušas 20. gs. beigās, bet jaunākās – 21. gadsimta sākumā.

 

 Savukārt sestdien, 12.septembrī plkst. 15.00 Līvānu novada Kultūras centrā norisināsies dzejnieces Ņinas Tiltovas autorvakars – dzeja un dziesmas. Uz pasākumu aicināti labas dzejas un mūzikas cienītāji. Ieeja pasākumā ir bez maksas.

 

 Turpinām ziņas

 

 19.septembrī Līvānos notiks jau otrā akcija „Lielā tautasdziesmu ķēde”. Atšķirībā no pagājušā gada, kad akcijas dalībnieki, veidojot „cilvēku ķēdi” no vienas Līvānu pilsētas robežas līdz otrai, skaitīja latviešu tautasdziesmas, šogad godā tiks celtas latgaliešu tautasdziesmas. Akcija sāksies pulksten 11.30, un tās laikā cilvēki veidos „dzīvo ķēdi” Rīgas ielā no bērnudārza „Rūķīši” līdz Līvānu novada Kultūras centram. Centrā norisināsies Latgaliešu tradīciju skola – latgaliešu rotaļu un amatu prasmju darbnīcas – slotu siešana, mārrutku rīvēšana un sviesta kulšana, kā arī fotodarbnīca „Esi latgalietis”, kur būs iespēja nofotografēties latgaliešu tautastērpos.

 

 Vienlaikus Līvānos notiks arī Latvijas Putnu pašvaldību salidojums, kad Līvānu novads pie sevis uzņems kolēģus no aptuveni 20 Latvijas pašvaldībām, kuru ģerboņos attēloti putni vai nosaukumā iekļauts putna vārds. Līvānu novada ģerbonī ir attēlots vanags.

 

Saņemti provizoriskie dati par skolēnu skaitu šajā mācību gadā Līvānu novada skolās. Līvānu novada pašvaldībā informēja, ka visās deviņās izglītības iestādēs šogad mācās tūkstots 360 skolēni, kas ir par 34 bērniem vairāk nekā pagājušajā mācību gadā. Visvairāk skolēnu ir Līvānu 1.vidusskolā – 520, savukārt vismazāk – Sutru pamatskolā, kur ir vien 25 audzēkņi.

 

 Un vēl

 

 Piektdien, 11.septembrī no plkst. 15.00 Sutru pagastā, pie Sutru Kultūras nama notiks XVI Līvānu novada pašvaldības darbinieku sporta svētki "Lauku diena". Tajos pašvaldības darbinieki spēkiem mērosies govs slaukšanā, bosu divcīņā, piektdienas pastaigā, piena spēkā, lauku rullēšanā, siena vākšanā un citās interesantās un aizraujošās disciplinās. Paredzēta arī foto etīde.

Atstājiet komentāru