2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Jēkabpils Radio1 novadu ziņas 2015.gada 8.septembrī

Jēkabpils Radio1 novadu ziņas 2015.gada 8.septembrī

Novadu ziņas pulksten 16.00 un 19.00

Rīt Viesītē ieradīsies Edinburgas hercoga starptautiskās jauniešu pašizaugsmes programmas Award vēstneši – programmas Award nacionālā koordinatore, esošie Award dalībnieki un Justs Celms – XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku noslēguma koncerta „Manā dziesmā Tu…” deju virsvadītāja asistents. Vizītes laikā Award vēstneši iepazīstinās interesentus ar programmu Award un tās praktisko pienesumu dalībnieku dzīvē un vietējā sabiedrībā. „Award diena” aktivitātēs aicināti piedalīties 7.-9.klašu skolēni, Viesītes vidusskolas un citu Viesītes novada skolu darbinieki un jauniešu centru darbinieki.

 

Biedrība "Daugavpils lauksaimnieku apvienība" rīt rīko piensaimnieku protesta akciju pret kritisko situāciju piena nozarē. Plkst. 16.00 pie Zemnieku tirdziņa Daugavpilī, Alejas ielā, posmā no Kandavas ielas līdz Maizes ielai notiks protesta akcija, kurā piedalīsies 50–60 Daugavpils un Ilūkstes novadu lielākie piensaimnieki un protestēs pret zemajām piena iepirkuma cenām. Akcijas laikā iedzīvotājiem bez maksas tiks dalīts piens. Protesta mērķis ir vērst sabiedrības uzmanību uz kritisko situāciju piena nozarē, par negodīgo cenas sadalījumu starp ražotāju, pārstrādātāju un tirgotāju. Jau ziņots, ka piena pašizmaksa būtiski pārsniedz piena iepirkuma cenas un piena nozarei draud iznīcība.

 

Turpinām ziņas

 

11. septembrī Jēkabpils novada Dunavā notiks Brīvprātīgo ugunsdzēsēju mācības darbam ar jauno ugunsdzēšamo aprīkojumu. Pašvaldība Dunavas pagastam ir iegādājusies pārvietojamu ugunsdzēšamo aprīkojumu – piekabi, jaudīgu sūkni un šļūtenes. Mācības sāksies pulksten piecos pēcpusdienā. Pēc tam pulksten deviņos vakarā Tadenavas klubā paredzēts saviesīgs Brīvprātīgo ugunsdzēsēju vakars, kura gaitā demostrēs filmu par ugunsdzēšanu, notiks pārrunas kā dzīvot drošāk un pasargāt savu īpašumu un mantu no apdraudējuma, kur atradīsies jaunais ugunsdzēsēju aprīkojums, notiks arī sacensību uzvarētāju apbalvošana un noslēgumā atpūtas vakars.

 

Sēlpils pagasta zemnieku saimniecība "BITĀNI" ielūdz 10.oktobrī uz treniņMOTOKROSA sacensībām. Pirmais starts plkst. 12.00 Iepriekšējā gadā, pēc daudzu dalībnieku un skatītāju atsauksmēm, sacensības bija noritējušas veiksmīgi. Protams, pateicoties daudziem sacensību atbalstītājiem, arī Salas novada uzņēmumiem "Dona" un "Rītausma". Pērn sacensībās piedalījās 70 dalībnieki no visas Latvijas un arī no kaimiņu zemes Lietuvas. Godalgas sadalīja 12 dažādās klasēs. Šogad 10.oktobrī ir aicināti visi dalībnieki, kuri piedalījās pērn un arī arī jauni dalībnieki. Sacensībās vairākās klasēs - 65 un 85cm, Enduro, Retro, Iesācēji, 16+, 30+, 45+, MX Pro, Kvadracikli (gan sporta, gan4X4), un protams blakusvāģi. Kā kulminācija sacensībās būs zvaigžņu brauciens, kurā dalībnieki cīnīsies par lielo kausu un naudas balvu. 1.vieta - 150 EUR, 2.vieta - 100 EUR un 3.vieta - 50 EUR.

 

Un vēl

21.septembrī Aknīstē notiks novērtējuma ziņojuma sabiedriskā apspriešana par derīgo izrakteņu jeb kūdras ieguvi atradnē „Lielais Aknīstes purvs” ietekmi uz vidi. Sabiedriskā apspriešana notiks Ak nīstes pašvaldības telpās. Arī ar novērtējuma ziņojumu var iepazīties pašvaldības telpās vai interneta vidē. Plašāka informācija pieejama Aknīstes novada mājaslapā. Rakstiskus priekšlikumus un viedokļus par novērtējuma ziņojumu var sūtīt līdz 10.oktobrim uz epastu kristine@videseksperti.lv.

Atstājiet komentāru