2024.gada 6. maijs

Didzis, Gaidis

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas 2015.gada 16.septembrī

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas 2015.gada 16.septembrī

Preiļu novada ziņas pulksten 16.00 un 19.00

3. oktobrī no plksten deviņiem līdz diviem dienā Preiļos, laukumā Raiņa bulvārī 19 norisināsies Miķeļdienas tirgus! Pieteikšanās tirgotājiem mājaslapā preili.lv vai Preiļu novada Uzņēmējdarbības centrā, Kooperatīva ielā 6. Pieteikšanās dalībai tirgū līdz 1. oktobrim. Laipni aicināti zemnieki, mājražotāji, amatnieki un dārzkopji piedāvāt savu veikumu. Tirdziņā gaidīts tiks ikviens iedzīvotājs un ciemiņš! Sīkāka informācija pa tālruni 26636243.

Preiļu novada pašvaldība līdz 25. septembrim plkst. 15:30 gaida pieteikumus vakantajiem Preiļu novada pašvaldības Būvvaldes arhitekta un Preiļu novada pašvaldības Būvvaldes vadītāja amatiem.Ar izvirzītajām prasībām var iepazīties Preiļu novada domes mājas lapā preili.lv un a pašvaldības Apmeklētāju pieņemšanas un informācijas centrā 5. kabinetā, iepriekš sazinoties pa tālruni 65322766. Dzīves aprakstu (CV) un motivācijas vēstuli līdz 25. septembrim jāsūta uz e- pastu  dome@preili.lv vai jāiesniedz personīgi pašvaldības Apmeklētāju pieņemšanas un informācijas centrā.

Turpinām ziņas

No 18. līdz 20. septembrim Raiņa muzejā «Jasmuiža» notiks ikgadējais pasākums «Jauniešu etno dienas» jauniem cilvēkiem, kas interesējas par tradicionālo kultūru un etno mūziku. Raiņa jubilejas gadā etno dienu dalībnieki studēs Raini - apdzīvos un pieskandinās Raiņa muzeju, piedaloties uzveduma «Latgalīšu kuozys» veidošanā. Šogad dalībnieku vidū ir tādas folkloras kopas kā Iecavas «Tarkšķi», Līvānu «Ceiruleits», Preiļu «Rūtoj», Rēzeknes «Dziga» un «Vīteri», Rīgas «Ceidari» un «Kokle», kā arī Ropažu «Oglīte». 20. septembrī plkst. 14.00 Raiņa muzeja «Jasmuiža» pagalmā tiks izrādīts uzvedums «Latgalīšu kuozys» (Latgaliešu kāzas) pēc kā sekos «Jauniešu etno dienu» dalībnieku koncerts estrādē. Aicināti visi interesenti!

No 14. – 18. septembrim Preiļos notiek pirmais Jāzepa Pīgožņa vārdā nosauktais mākslinieku plenērs. Tas noslēgsies ar „Jāzepa Pīgožņa balvas par Latvijas ainavu glezniecībā” pasniegšanas ceremoniju 19. septembrī Preiļos. Šogad pirmo reizi jau par tradīciju kļuvušais glezniecības plenērs Preiļos veltīts pirms gada aizsaulē aizgājušajam izcilajam ainavu gleznotājam Jāzepam Pīgoznim. Plenēra noslēgums notiks 19. septembrī plkst. 14.00 Preiļu kultūras namā vienlaicīgi ar „Jāzepa Pīgožņa balvas par Latvijas ainavu glezniecībā” pasniegšanas ceremoniju. Balvas ieguvējs Roberts Muzis saņems Preiļu novada domes finansēto balvu 3000 eiro apmērā, kā arī zelta medaļu. Pasākumu vadīs Preiļu goda pilsonis, kinorežisors Jānis Streičs. Muzicēs bungu un dūdu mūzikas grupa „Auļi”. Ar balvas pasniegšanu noslēgsies arī ceļojošā izstāde, kurā skatāmas daudzu autoru gleznas, kuras piedalījās konkursā par labāko Latvijas ainavu.

Un vēl

27. septembrī plkst. 16:00 Preiļu kultūras namā Francijas institūts Latvijā piedāvā franču džeza mūzikas dueta koncertu. Biļetes iepriekšpārdošanā: Preiļu kultūras nama kasē 2., 3. eiro, savukārt koncerta dienā 3 -4 eiro.

Preiļu novada ziņas sagatavoja Preiļu novada domes mājas lapas satura redaktore Jolanta Upeniece

Atstājiet komentāru