2024.gada 28. aprīlis

Gundega, Terēze

Kāpēc Jēkabpils dome kavēja janvāra izmaksu invalīdu asistentiem?

Kāpēc Jēkabpils dome kavēja janvāra izmaksu invalīdu asistentiem?

Pie Jēkabpils Radio1 šodien vērsās Jēkabpils invalīdu asistenti jeb personas, kas pavada cilvēkus ar īpašām vajadzībām. Par šo darbu viņi ik mēnesi līdz 25.tajam datumam saņem valsts noteikto atlīdzību. Proti naudai invalīdu asistentu kontos vajadzēja būt jau piektdien, jo 25.tais datums iekrīt svētdien. Šoreiz maksājums aizkavējies un vēl 28.janvārī izmaksa nebija veikta.
 
 
Invalīdu asistenti pēc paskaidrojuma vērsās pie Jēkabpils domes izpilddirektora Guntara Goguļa, viņiem atbildēts, ka nauda nav ieskaitīta no Labklājības ministrijas, tāpēc atalgojums nav izmaksāts. Invalīdu asistenti pauda aizdomas, ka visticamāk problēmas ir faktā, ka no janvāra Jēkabpils domē ir izveidota centralizētā grāmatvedība un grāmatveži strādājot jaunā sistēmā netiek galā ar saviem pienākumiem. Guntars Gogulis gan šādu iespējamību noliedza.
 

Radio1 viens šodien sazinājās ar Labklājības ministrijas komunikāciju daļas vadītāju Mariku Kupči un uzdeva jautājumu, kāpēc Labklājības ministrija janvārī kavē atlīdzības izmaksu invalīdu asisntentiem, varbūt ir radušās finasiālas grūtības? Marika Kupče sniedza rakstisku atbildi, ka nauda invalīdu asistentu atlīdzības izmaksai Labklājības ministrija Jēkabpils domei pārskaitījusi jau 20.janvārī.
 
 
Ministrijas rakstisko atbildi Radio1 nosūtīja Guntaram Gogulim, lūdzot komentēt, kāpēc Jēkabpils domes un Labklājības ministrijas sacītais ir pretrunā. Rezultātā Labklājības ministrijas pārskaitītā nauda tika atrasta. Guntars Gogulis skaidroja, ka parasti šo naudu ministrija ieskaitot kādā no valsts kases kontiem, taču šoreiz tā tikusi ieskaitīta pašvaldības SEB bankas kontā. Šodien Jēkabpils domes grāmatveži naudu pārskaitīs invalīdu asistentiem. Guntars Gogulis skaidroja, ka misēklis noticis ar kontiem un pie vainas neesot jaunā grāmatvedības sistēma.

Atstājiet komentāru