2024.gada 10. maijs

Maija, Paija

Tikšanās laikā ar uzņēmējiem pārrunā Zīlānu, Pasta un Akmeņu ielu teritoriju iespējamo attīstību

Tikšanās laikā ar uzņēmējiem pārrunā Zīlānu, Pasta un Akmeņu ielu teritoriju iespējamo attīstību

28. janvārī Jēkabpils pilsētas pašvaldības uz tikšanos aicināja Zīlānu, Pasta un Akmeņu ielas uzņēmējus, lai informētu par iespējām saņemt Eiropas Savienības struktūrfondu atbalstu uzņēmējdarbības infrastruktūras attīstībai.
 

Saistībā ar jauno ES fondu plānošanas periodu 2014. – 2020. gadam un tajā pieejamo Eiropas reģionālā attīstības fonda (ERAF) finansējumu konkrētām aktivitātēm Jēkabpils pilsētas pašvaldība plāno īstenot projektus, kas saistīti ar publiskās infrastruktūras attīstību uzņēmējdarbības atbalstam, kā arī degradēto teritoriju sakārtošanu uzņēmējdarbības attīstībai.
 

Kā iespējamās teritorijas ES finansējuma piesaistei Jēkabpils pilsētas pašvaldība ir iecerējusi Zīlānu, Pasta un Akmeņu ielas. Atbalsta nosacījumi paredz, ka pašvaldībai piesaistāmo investīciju apjoms infrastruktūras rekonstrukcijai tiks cieši saistīts ar uzņēmējdarbības rezultatīvajiem rādītājiem konkrētajā teritorijā - jaunradīto darbavietu skaitu un pašu uzņēmumu veiktajām investīcijām savas darbības paplašināšanai un attīstībai (jauna būvniecība, paplašināšanās, jaunu iekārtu iegāde utt.).
 

Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs Leonīds Salcevičs uzsver, ka šobrīd pašvaldība vēlas apzināt uzņēmēju vajadzības un nākotnes attīstības plānus, lai tos iekļautu projekta pieteikumā, un pašvaldība spētu pretendēt uz pieejamo finansējumu, kas Jēkabpils pilsētai šobrīd ir iezīmēts aptuveni 11,8 miljonu euro apmērā.
 

„Lai finansējums tiktu piesaistīts, pašvaldībai un uzņēmējiem jāslēdz nodomu protokols, kurā jānorāda potenciālo jaunradīto darba vietu skaits vai uzņēmēju ieguldījuma apmērs darbinieku apmācībās, ražošanas telpu atjaunošanā, tehnoloģiju modernizācijā, stāvlaukuma asfaltēšanā un tamlīdzīgi, tādējādi apliecinot ieceru nopietnību un ieguldīto Eiropas Savienības, pašvaldības un uzņēmēju līdzekļu atdevi uzņēmējdarbības un pilsētas attīstībai.
Līdz šim infrastruktūras uzlabošanas projektu īstenošanai, netika uzstādītas tādas prasības kā jaunu darba vietu radīšana un uzņēmējdarbības attīstība. Savukārt jaunajā ES plānošanas periodā stratēģiskie mērķi ir tieši pakārtoti šiem rādītājiem, tāpēc cieši sadarbojoties, veidojot dialogu starp uzņēmējiem un pašvaldību, un būtiskākais – ar uzņēmēju iniciatīvu, kopīgs rezultāts noteikti ir sasniedzams," tā L.Salcevičs.
 

Uz pirmo tikšanos ar uzņēmējiem tika aicināti tie minētajās ielās esošie uzņēmējdarbības veicēji, kas vidēji nodarbina virs pieciem darbiniekiem.
Nākamā tikšanās ar uzņēmējiem plānota 4.februārī. Ja citi uzņēmēji redz iespēju sekmēt uzņēmējdarbības attīstību Zīlānu, Pasta un Akmeņu ielās, aicinām sazināties ar Attīstības un investīciju nodaļas vadītājas vietnieci Aigu Baluli, rakstot uz e-pastu aiga.balule@jekabpils.lv vai zvanot pa tālruni 65221147.
 
Informāciju sagatavoja:
Laura Afanasjeva
Jēkabpils pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece

Atstājiet komentāru