2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Civilās aizsardzības komisijas sēdē pārrunā plūdu riskus Jēkabpils novada teritorijā

Civilās aizsardzības komisijas sēdē pārrunā plūdu riskus Jēkabpils novada teritorijā

Pirmdien, 10.janvārī, tika sasaukta Jēkabpils novada pašvaldības civilās aizsardzības komisijas sēde. To sasauca Jēkabpils domes priekšsēdētājs Raivis Ragainis, tajā piedalījās Jēkabpils novada domes priekšsēdētāja vietnieks Aivars Vanags,  kā arī VUGD ZR brigādes Jēkabpils daļas komandieris Dzintars Cvilikovskis un komandiera vietnieks Ivars Osma, Valsts policijas ZRP Jēkabpils iecirkņa priekšnieks Rolands Bērziņš, Zemessardzes 56. Kaujas nodrošinājuma bataljona komandieris Vents Kodors, kā arī citi speciālisti, kas iesaistīti civilās aizsardzības darbā Jēkabpils novada teritorijā, informē pašvaldības sabiedrisko attiecību nodaļa..

Sanāksmē novada pašvaldība aktualizēja plūdu risku iespējamību Jēkabpils novada teritorijā un apkārtnē.  “Šobrīd situācija ir stabila, taču mums ir jābūt modriem un gataviem dažādām situācijām. Īpaši jāseko līdzi laika apstākļiem – kas šobrīd ir mums labvēlīgi. Mainīgie laika apstākļi, kad ir sals, bet pēc tam neliels atkusnis, tad atkal sals, lēnām samazina gan sniega, gan ledus kārtu, tomēr vižņi vietām ir teju divu metru augstumā,” komisijas locekļus informēja domes priekšsēdētājs Raivis Ragainis.

Priekšsēdētāju papildinot, Attīstības nodaļas vadītājs Ilmārs Luksts norādīja, ka lielākā uzmanība jāpievērš tad, kad sāksies ledus kušana. “Daugavas ūdens līmenis virs 6 metru augstuma jau būs pamats reaģēt, jo pēc tam ūdens līmenis var strauji pieaugt pat pāris stundu laikā”.

Plūdu gadījumā gatavību rīkoties apliecināja gan Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Jēkabpils daļas komandieris Dzintars Cvilikovskis, gan Valsts policijas Zemgales reģiona Jēkabpils iecirkņa priekšnieks Rolands Bērziņš.

Sēdes noslēgumā tika pārrunāti jautājumi par teritorijām, kuras īpaši nepieciešams apzināt, rīcību dažādās situācijās, par ekipējumu, ūdens nodrošināšanu, ja situācija būs kritiska un applūdušajās teritorijās tā nebūs, par laivām, barjeru un zīmju nodrošināšanu, kapitālsabiedrību iesaisti krīzes situācijā, ja tāda rastos, tomēr pagaidām uztraukumam nav pamata. Nākamo sēdi komisijas pārstāvji vienojās sasaukt, izvērtējot situāciju un apstākļus dabā.

Atstājiet komentāru