2024.gada 4. decembris

Baiba, Barba, Barbara

Saldēts kabaču biezenis Sandras Kalnietes gaumē

Saldēts kabaču biezenis Sandras Kalnietes gaumē

Šodien sociālajā vietnē facebook.com Eiropas parlamenta deputāte no Latvijas Sandra Kalniete ievietoja kabaču biezeņa recepti, ko gatavo ziemai saldējot.
 
 
Lūk, ko viņa raksta: "Man ļoti garšo kabaču bezenis, kuru nevis konservēju, bet iesaldēju. Tad nav jāsatraucas, vai pareizi pasterizēts. Kabačus izaudzēju pati. Citas piedevas pērku Alsungas tirdziņā. Ņemu apmēram 2 kg kabaču, 1,5 kg burkānu, 1,5 kg saldo sīpolu, 100 g eļļas, 0,5 l tomātu mērces, 2 ēdk sāls, 4 ēdk cukura, dažadi garšaugi, 4-5 daiviņas ķiploka, krietna šķipsna Kajenas piparu. (Uzmanīgi! Ļoti stipri!) Sasmalcina un visu katlā iekšā. Vāra uz lēnas uguns 30 min. Tad pievieno garšvielas, tomātu mērci un vāra vēl 15 min. Sablendē. Atdzesē. Liek trauciņos un saldē."
 
 
Lai labi garšo!

Atstājiet komentāru