2022.gada 12. augusts

Klāra, Vizma

Vienkārši pagatavojams saldais ēdiens - burkānu ķīselis

Vienkārši pagatavojams saldais ēdiens - burkānu ķīselis

Vienkārši pagatavojams saldais ēdiens - burkānu ķīselis

Iedomājoties vien par saldo ēdienu – daudzu tik iecienīto ķīseli, daudziem vispirms prātā nāk dažādas ogas vai rabarberi, taču reti kurš iedomājas, ka ķīseli var pagatavot arī no kaut kā cita, piemēram, no burkāniem. Tas neprasa lielu piepūli, ja vien jums nav slinkums pastrādāt ar sakņu rīvi un mājās vēl palikuši burkāni no iepriekšējā gada ražas.

Lai pagatavotu šādu ķīseli nepieciešams: 200 grami burkānu, 500 ml apelsīnu sulas, citrons, 2 ēdamkarotes kartupeļu cietes un 50g cukura.

Pagatavošana

Burkānus sarīvē uz smalkās rīves un vāra nelielā ūdens daudzumā mīkstus. Burkāniem pielej apelsīnu sulu, citrona sulu, pieliek cukuru un rīvētu citrona mizu, uzvāra. Kartupeļu cieti sajauc ar nelielu ūdens daudzumu, pielej vārošai masai un uzvāra.

Pasniedz aukstu ar pienu.

Atstājiet komentāru