2024.gada 21. novembris

Andis, Zeltīte

Ceptas reņģes marinādē zivju mīļotājiem

Ceptas reņģes marinādē zivju mīļotājiem

Tiem, kuriem garšo zivis, var ieteikt pavisam vienkāršu recepti, ko portālam Radio1.lv iesūtījusi jēkabpiliete Marianna.

Iespējams, daudzām mājsaimniecēm jau ir zināms gan šis, gan citi zivju pagatavošanas veidi, taču reizēm vienkāršākās receptes piemirstas, tādēļ šeit to atgādinām.

Lai pagatavotu šo ēdienu „dūšas piesiešanai”, nepieciešams kilograms svaigu reņģu (var arī mazāk, atkarībā no ēdāju skaita), sāls, pipari, sīpoli, milti, nedaudz etiķa, mazliet cukura un pāris lauru lapas.

Reņģes iztīra, izņem arī ikrus, apkaisa ar sāli, apmērcē miltos un apcep brūnas no abām pusēm. Tāpat apcep arī ikrus.

Marinādi pagatavo šādi – nelielā ūdens daudzumā iemaisa pāris ēdamkarotes etiķa (pēc garšas), šķipsniņu cukura un sāls, kā arī vairākus graudiņus melno piparu un pāris lauru lapu. Piegriež ripiņās sagrieztus dažus lielus sīpolus un visu uzvāra, līdz sīpoli mīksti.

Marinādi ar visiem sīpoliem pārlej reņģēm tā, lai šķidrums tās pārsedz un atstāj nedaudz ievilkties. Pēc tam reņģu ēdiens gatavs.

Var ēst pie kartupeļiem vai ar maizi.

Atstājiet komentāru