2024.gada 24. novembris

Velda, Velta

Pildītas olas Lieldienu gaumē

Pildītas olas Lieldienu gaumē

Protams, ka Lieldienās neiztikt bez krāsotām olām, taču svētku mielastam noderēs arī citas interesantas ēdienu receptes, kas viegli un ātri pagatavojamas, sniegs patiesas garšas baudas un vairos enerģiju un labo noskaņojumu.

Pildītas olas

Pildītas olas ir klasika, turklāt viegli un ātri pagatavojamas. Tās vienlīdz labi garšo brokastīs, gan vakariņās, gan pusdienās pirms nopietnākas maltītes. Galvenais, kas jāievēro- olām jābūt svaigām un pildījums nedrīkst būt pārāk šķidrs.

 

Nepieciešams:

 

8 cieti vārītas olas, 2 tējkarotes pikantu sinepju, 1/2 tējkarote etiķa (nav obligāti), 1 ēdamkarote skābā krējuma, šķipsniņa cukura, sāls, bazilika, diļļu u.c. zaļumu lapiņas,svaigi saberzti melnie pipari.

 

Pagatavošana:

 

1. Olas noloba un pārgriež gareniski uz pusēm vai arī nogriež augšējo olas daļu. Uzmanīgi izņem dzeltenumu, liek to bļodā un ar dakšiņu sadrupina. Pievieno sinepes, etiķi un krējumu. Pieber cukuru, piparus un sāli. Visu labi samaisa.

 

2. Maisījumam pievieno zaļumus, laša gabaliņus vai bekonu un citas piedevas pēc izvēles.

 

3. Pildījumu liek olu pusītēs un tās izrotā ar kaviāru, baziliku un dillēm.

 

 

Atstājiet komentāru