Kartupeļu pankūkas ar biezpienu
Droši vien daudzi būs dzirdējuši un arī paši pārliecinājušies par to, ka vienkārši ēdieni neapnīk tā, kā restorānos baudāmie. Piedāvājam vēl vienu ikdienišķu recepti no vecmāmiņu bagātīgā pūra. Šoreiz tās ir kartupeļu pankūkas ar biezpienu.
Lai tās pagatavotu, nepieciešams tikai nedaudzas sastāvdaļas un turklāt tās nopērkamas par pieejamu cenu.
500g kartupeļu
200g biezpiena
3 olas
sāls
eļļa
Pagatavošana:
Kartupeļus mizo, sarīvē uz smalkās rīves. Kartupeļu masai pieliek olu dzeltenumus, sāli un biezpienu. Olu baltumus saputo stingrās putās un iecilā mīklā.
Dažas saimnieces vēl iesaka pankūku masai pierīvēt kādu ķiploku daiviņu, kas dod pikantāku garšu.
Sakarsētā eļļā cep nelielas pankūciņas no abām pusēm brūnas. Pasniedz ar skābu krējumu vai ievārījumu.