Jauno skābeņu zupa ar pavasarīgu garšu
Kaut arī lietus mūs šopavasar nav lutinājis, viss zied un aug pilnā sparā. Mežā un dārzā jau pamatīgi saaugušas skābenes. Nu ir pienācis laiks uzņemt pavasara garšu, baudot no svaigām skābenēm vārītu zupu.
Skābeņu zupai nepieciešamas skābenes, viena sauja grūbu, cūkgaļas gabaliņš, vēlams ar kaulu, viens burkāns, sīpols, ķiploks, lauru lapa, pipari un sāls. Ja grib biezu zupu, jāmizo vismaz seši kartupeļi. Bez tam nepieciešamas pāris olas un krējums.
Pagatavošana: Katlā vispirms vāra gaļu, pēc tam pievieno sīkos gabaliņos sagrieztu vai sarīvētu burkānu un grūbas. Kad gaļa ungrūbas gandrīz jau mīkstas, pieliek gabaliņos sagrieztus kartupeļus, pieliek garšvielas un vāra, kamēr kartupeļi mīksti. Pašās beigās pievieno iepriekš nomazgātas un sagrieztas skābenes un vāra, kamēr tās maina krāsu.
Gatavai zupai var piegriezt lociņus, pieliek krējumu un gabaliņos sagrieztu sīki vārītu olu.