Gardais rabarberu rausis
Patlaban dārzos dāsni saauguši rabarberi un ir īstais laiks pagatavot kādu gardumu no šiem dārzeņiem. Piedāvājam izcept "Gardo rabarberu rausi" no smilšu mīklas.
Sastāvdaļas: 1/2kg smilšu mīkla (Vai nu pērk gatavu vai arī pats pagatavo: 200gr. Sviesta, 100gr. Cukura, 300-350gr milti. Sviestam jābūt mīkstam istabas temperatūrā. Pievieno cukuru un miltus un visu samīca viendabīgā masā.); 4 vidējus rabarberi; 60gr sviests; 3 ēd.k. cukura; 3. ēd.k. milti.
Pagatavošana: Mīklu vienmērīgi izklāj uz cepamās plāts. Notīra un sagriež rabarberus un ber virsū uz izklātās mīklas. Pēc tam gatavo drupačas. Bļodā ieber 3 ēdmakarotes cukura, 3 ēdamkarotes miltu un apmēram 60grami sviesta. Visu rūpīgi sajauc, līdz veidojas drupačas. Tad nu atliek tik drupačas pārbērt pāri pannas saturam un likt cepties. Apmēram 180grādos kādas 30minūtes. Cep līdz zeltainam brūnumam.