“Olu biskvīts” Ievas gaumē
Portāla Radio1.lv lasītāja Ieva Mikanovska iesūtīja kūkas "Olu biskvīts" recepti. Šī kūka ir iecienīta gan viņas ģimenē, gan popularitāti ieguvusi draugu lokā.
Sastāvs: 1 glāze miltu, 1 glāze cukura, 3-4 olas, vaniļa un kanēlis pēc garšas, āboli, rabarberi, ogas vai citi augļi pēc izvēles.
Pagatavošana: Miltus, cukuru un olas ar mikseri saputo, obligāts nosacījums – putošana ar mikseri, jo putojot ar rokām kūka neizdodas. Pannā ieklāj cepamo papīru, uz tā saliek sagrieztus ābolus, rabarbarus, ogas vai citus augļus un pārlej ar saputoto masu. Kūkas virsu nokaisa ar dažādām sēkliņām vai riekstiem.
Cep 200 grādu karstumā 30-40 minūtes. Kad kūka gatava, cepeškrāsni izslēdz, bet vaļā never, ļauj kūkai atdzist krāsnī, lai nesakrītas.