Pašgatavots našķis Aijas gaumē no kokosriekstu skaidiņām
Portāla Radio1.lv lasītāja Aija no Lutonas Lielbritānijā iesūtīja mājās gatavotu koksriekstu skaidiņu našķa recepti.
Sastāvdaļas: Kokosriekstu skaidiņas, vēlams rupjākas, bundža iebiezinātā piena ar cukuru, šokolāde – 2-3 tāfelītes. Noteikti jāpērk "Laimas" īstā šokolāde, jo no lētajām tāfelītēm nekas nesanāk.
Pagatavošana: Iebiezināto pienu sajauc ar kokosriekstu skaidiņām, lai veidojas samērā bieza masa. No tās ar karoti veido bumbiņas vai konfekšu batoniņus. Uz škīvja vai paplātes uzklāj cepamo papīru un uz tā liek katru izveidoto bumbiņu. Pēc tam tās ievieto ledusskapī uz 20 – 30 minūtēm. Kamēr konfektes "atdziest", izkausē šokolādi. Saldajā masā apviļā katru kokosriekstu bumbiņu un novieto atpakaļ uz paplātes. Var daļu konfekšu neapviļāt šokolādē, bet atstāt baltas. Tas našķim piešķir dažādu garšu un krāsainību.
Kad darbs pabeigts, kokosriekstu našķi liek ledusskapī uz 30 min.
Labu apetīti!
Foto no Aijas arhīva.