2024.gada 23. aprīlis

Georgs, Jurģis, Juris

Kā no arbūza pagatavot torti?

Kā no arbūza pagatavot torti?

Par arbūza dzimteni uzskata Āfriku un tikai mūsu ēras pirmajos gadsimtos tos iepazina Eiropā. Arbūzus ēda gan svaigus, gan sālītus, no tiem gatavoja sukādes un vārīja arbūza medu. Ķīnieši, visdrīzāk, arbūzu ieguva no eiropiešiem, jo to šajā valstī pazina ar nosaukumu «Rietumu melone».
 
 
Arbūza mīkstums satur fruktozi, glikozi un saharozi, vitamīnus B1, B2, C, PP, folijskābi, A provitamīnu, kā arī dažādus mikroelementus –kāliju, dzelzi, kalciju un magniju.
 
Arbūza torte - "Vasaras svaigums"
 
Sastāvdaļas:
1/2 arbūza bez sēklām
4 plakanie persiki
1 sauja aveņu
1 sauja melleņu
1 sauja piparmētru
1–2 ēdamkarotes medus
 
 
Pagatavošana:
Arbūzu sagriež trīs apaļās šķēlēs – tās būs svaigās kūkas biskvītu vietā.
Kūku veido kārtās, pa vidu liekot persiku šķēlītes, piparmētru lapiņas un ogas.
Pa virsu vēl papildus persikiem, ogām un piparmētrām pārlej medu.
 
 
Receptes autori – Rimi veselīgās ēšanas kustība Aikāgaršo – iesaka pēc izvēles izmantot arī citas ogas un augļus. Šāda «kūka» jo īpaši noderēs bērnu ballītēm.
 
Avots: BNN

Atstājiet komentāru