Pusnakts sviestmaize
Slavena sviestmaižu receptes variācija, kas nāk no Kubas salas. To pasniedza rūpnīcu strādniekiem agrīnajās Kubas imigrantu kopienās Floridā, apmēram, 19. gs. beigās un 20. gs. sākumā. Vēlāk recepte pārceļoja arī uz Maiami. Tradicionāli uz sviestmaizi pagatavo, liekot uz tās šķiņķi, apceptu cūkgaļu, Šveices sieru, marinētus gurķīšus un sinapes, dažkārt salami.
28 g majonēze
5 ēdamkarotes salātu mērces
4 maizes šķēles (pēc katra paša izvēles vai tās ir četras tostermaizes šķēles, vai griezta rupjmaize, vai divas ciabattas)
32 g sinapes
400 g apcepta, šķēlēs sagriezta šķiņķa
400 g apceptas, šķēlēs sagriezas cūkgaļas
400 g Šveices siera (var aizvietot ar jebkādu sieru)
128 g marenētu gurķīšu gabaliņu
2 ēdamkarotes izkausēta sviesta
Paņem sagrieztās maizes šķēles vai pārdala uz pusēm ciabattu. Uz maizes uzsmērē sinapes un majonēzi. Tad uz šķēles vienādā daudzumā šādā secībā uzliek - Šveices sieru, šķiņķi un cūkgaļu, pāris marinētos gurķīšus. Virsū uzliek otru šķēli. Nosmērē maizes virspusi ar izkausēto sviestu.
Ieliek sviestmaizes torstertraukā, tomēr, ja tāds nav pieejams var izmantot grilu, mikroviļņu vai parasto krāsni. Cep vidējā karstumā 5-8 minūtes. Diagonāli pārgriež gatavās maizītes un pasniedz karstas kopā ar pienu.
Komentāri (0-1/1)
anna
02.07.2018 18:20