Sātīgais kartupeļu un baraviku sacepums
Sākoties rudenim, daba dāsni apveltījusi sēņotājus ar baravikām, tāpēc tās var izmēģināt pagatavot visdažādākajos veidos. Piedāvājam pagatavot sātīgu baraviku un kartupeļu sacepumu.
Sastāvdaļas:
1 kg ar visu mizu vārītu kartupeļu
500g baraviku
250ml saldā krējuma
200g siera
50g sviesta
2 sīpoli
rozmarīns
sāls
pipari
500g baraviku
250ml saldā krējuma
200g siera
50g sviesta
2 sīpoli
rozmarīns
sāls
pipari
Pagatavošana:
Neliela izmēra kartupeļus izvāra ar visu mizu, atdzesē, nomizo, sagriež ripiņās. Baravikas notīra (var ņemt vairāk, kā teikts receptē), sagriež palielos gabaliņos.
Sīpolus sagriež smalki, apcep sviestā. Sīpolus noņem no pannas, tad liek cepties baravikas. Kad baraviku sula iztvaicēta, sajauc ar sīpoliem.
Krējumu samaisa ar sāli, pipariem, sakapātu rozmarīnu un smalki rīvētu sieru.
Porciju traukos kārtām liek kartupeļus un sēnes ar sīpoliem, uzlej krējuma maisījumu.
Cep 220 grādos, līdz virsiņa brūna.