Krāsnī cepta laša salāti - pēcsvētku viegla maltīte
Pēc Ziemassvētkiem un Jaungada svinībām aktuāla tēma ir ''uzēstie'' liekie kilogrami. Kā nu ne, ja Ziemassvētkos ir jāpaspēj nogaršot veseli deviņi ēdieni, bet Jaungada naktī - 12? Tāpēc ne visiem pēc svētkiem vairs kārojas kaut kas sātīgs, taču vieglie laša salāti būs īstajā laikā!
Sastāvdaļas:
Lasim:
600 g laša filejas
2 ēdamk. sinepju sēklu
1 ēdamk. medus
apelsīns
1 tējk. sāls
2 cm ingvera
2 ēdamk. sinepju sēklu
1 ēdamk. medus
apelsīns
1 tējk. sāls
2 cm ingvera
Salātiem:
100 g spinātu
3 gab. burkānu
3 gab. apelsīnu
1 gab. baltā redīsa
Extra virgin olīveļļa 3-4 ēdamk.
1 tējk. medus
1 tējk. franču sinepju
3 gab. burkānu
3 gab. apelsīnu
1 gab. baltā redīsa
Extra virgin olīveļļa 3-4 ēdamk.
1 tējk. medus
1 tējk. franču sinepju
Gatavošana:
Laša fileju liek uz pannas ar ādu uz leju. Tam pa virsu lej medu, kas sajaukts ar apelsīnu sulu un rīvētu ingveru. Pārkaisa ar sāli un sinepju sēklām. Cepeškrāsni sakarsē līdz 170 grādu temperatūrai un liek cepties laša fileju 15-18 minūtes.
Tad nomizo burkānus un redīsu, noskalo spinātus un tos liek traukā, kur pa virsu jauc strēmelītes sagrieztus, rīvētus burkānus ar redīsiem.
Apelsīniem izgriež filejas un tās pievieno salātiem. No sulas, kas veidojusies, filējot apelsīnus, gatavo mērci, pievienojot olīveļļu, medu un sinepes.
Īsi pirms pasniegšanas salātus apslaka ar mērci.
Avots: mammamuntetiem.lv
Komentāri (0-1/1)
Es
02.07.2018 18:21