2024.gada 16. aprīlis

Alfs, Bernadeta, Mintauts

Gulaša zupa Veras gaumē

Gulaša zupa Veras gaumē

Vēsā laikā īsti vietā ir spēcīgs un sātīgs ēdiens. Laikraksta "Ceturtdiena" pastniece Vera Martinova dalījās ar gulaša zupas recepti. Šo ēdienu ir iecienījusi visa viņas ģimene.
 
 
Sastāvdaļas: 1 kg liellopa vai cūkgaļas, 3-4 lieli sīpoli, 1 kg burkāni, vesela selerijas sakne ar zaļiem kātiem, konservētas (2 burciņas – viena tomātu mērcē, otra bez tās) vai pašu audzētas pupiņas (labāk tumšās) aptuveni 300 grami, 1 bundža sasmalcinātu tomātu savā sulā, tomātu mērce, 4 paprikas, ķiploki, zaļumi, sāls, pipari, lauru lapas, citas garšvielas pēc savas gaumes.
 
 
Pagatavošana: Gaļu sagriež kubikos un apcep, pēc tam tajā paša pannā apcep sagrieztus ripās sīpolus, liek katlā, pārlej ar ūdeni, kas nedaudz apņem gaļu, klāt piegriež burkānus sagrieztus biezās ripās, seleriju kubikos, pieliek pupiņas (ja pašu audzētas, iepriekš jāizmērcē), tomātus savā sulā, tomātu mērci, piegriež šķēlēs papriku, sāli, piparus, pēc garšas var pievienot arī nedaudz rosola no marinētiem gurķiem, beigās pievieno ķiplokus un lauru lapas. Vāra uz nelielas uguns līdz gaļa un dārzeņi ir mīksti.
 
Pasniedz ar krējumu, zaļumiem un maizi.

Atstājiet komentāru