2024.gada 21. novembris

Andis, Zeltīte

Kartupeļu kuģēlis no vecmāmiņas receptes

Kartupeļu kuģēlis no vecmāmiņas receptes

Kartupeļu kuģēlis jeb sacepums ir īpašs ēdiens, ko agrāk tik bieži mīlēja gatavot mūsu vecmāmiņas. Arī mūsdienās tas nav zaudējis savu popularitāti.

 

Sastāvdaļas 6-8 porcijām: 2 kg kartupeļu, 150 gr žāvētas gaļas, vēlams cauraudzīti, 2 olas, 8-10 ēdamkarotes miltu, 2 tējkarotes sāls, 3-4 sīpoli, 120 ml augu eļļas, melnie pipari.

 

Pagatavošana: Kartupeļus sarīvē uz kartupeļu rīves putriņā (var rīvēt arī rupjās skaidiņās, var pat uz elektriskās rīves, bet, ja sarīvē pavisam rupji, mainās garša). Gaļu un sīpolus smalki sagriež. Sajauc kartupeļus ar gaļu un sīpoliem. Pievieno sakultu olu, sāli pēc garšas. Visu samaisa un lej pannā. Ar šo daudzumu 24 centimetru diametra apaļā pannā sacepums sanāk apmēram 4 cm biezumā. Cep cepeškrāsnī 200 grādos kādas 40 minūtes, līdz virsiņa zeltaini brūna. Mūsu mammas un vecāsmammas kuģēli pasniedza ar skābo krējumu. Taču tas labi garšo arī ar ar biezpienu, kā arī ar krējuma un žāvētas gaļas circenīšu mērci. Vecāsmammas laikos tā necepa, bet ir garšīgi, ja kuģēlim piegriež papriku.

Komentāri (0-2/2)

  • Zane
    17.02.2024 08:35
    Kas ir circenīšu mērce?
  • anniņa
    02.07.2018 18:22
    Ļoooti garšīgs... mums ģimenē šitais ēdiens iet uz urraa!!!

Atstājiet komentāru