Biezpiena un rabarberu rausis
Pirmie rabarberi jau gaida čaklās saimnieces. Brīvdienas īstais laiks, lai pagatavotu kādu našķi.
Nepieciešams:
250 g biezpiena
150 g cukura
3 olas
250 g miltu
150 ml skābā krējuma
1 tējkarote sodas
rabarberi
kanēlis
pūdercukurs
Pagatavošana:
Biezpienu sajauc ar krējumu, pieliek olas dzeltenumus, sodu un miltus. Mīklā iecilā ar cukuru saputotus olbaltumus, Mīklu liek ietaukotā formā, pārber ar sagrieztiem rabarberiem, cep 180 grādos apmēram 40 minūtes. Gatavību pārbauda ar kociņu.
Gatavu rausi pārkaisa ar kanēli un bagātīgi ar pūdercukuru.
Variants: Karstam rausim var uzlikt skāba krējuma, cukura un kanēļa maisījumu.
Avots: apollo.lv