2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Grilējam dārzeņus un augļus - garšīgi un diētiski

Grilējam dārzeņus un augļus - garšīgi un diētiski

Grila sezona parasti asociējas ar sulīgiem gaļas gabaliem, uz uguns čurkstošām desiņām un aromātisku šašliku, taču uz grila iespējams pagatavot krietni vieglākus un diētiskākus, taču nebūt ne mazāk gardus ēdienus, kurus var izmantot arī kā desertu vai piedevu gaļai.


Baklažāni

Grilēts baklažāns kļūst kraukšķīgs no ārpuses un krēmīgs iekšpusē, tāpēc tam nav nepieciešams ne panējums, ne arī pildījums. Sagrieziet baklažānu biezās šķēlēs, apslakiet ar olīveļļu un cepiet aptuveni 5-6 minūtes no abām pusēm.


Persiki


Jā, tieši tā – persiki! Vienkārši sagrieziet tos uz pusēm, izņemiet kauliņus un uzlieciet uz iepriekš sakarsēt grila ar «seju» uz leju. Cepiet aptuveni 5 minūtes līdz tie kļūst zeltaini brūni. Apziediet tos ar medu vai grieķu jogurtu, pārkaisiet ar kanēli, un jūsu diētiskais vasaras deserts ir gatavs.

 

Ananāss

 

Grilējot ananāss zaudē savu skābumu un kļūst par supersaldu un mīkstu našķi. Sagrieziet ananāsu šķēlēs vai ripiņās un apcepiet tās uz grila no abām pusēm aptuveni 3 minūtes. Labā ziņa ir tāda, ka tase ananāsa jau nodrošina ar 40% nepieciešamās dienas devas vitamīna C.

 

Sparģeļi

 

Viegli apgrauzdēti sparģeļi, kas apslacīti ar olīveļļu, un viegli apbirdināti ar sāli un pipariem, ir neticami viegls un uzturvielām bagāts vasaras ēdiens. Lieciet tos uz labi uzkarsēta grila un cepiet 2-3 minūtes. Sparģeļi ir bagāti ar vitamīnu B6, folijskābi un vitamīnu E.

 

Tomāti

 

Piešķiriet dūmakainu garšu saviem makaronu ēdieniem un salātiem, papildinot tos ar grilētiem tomātiem. Vienkārši sagrieziet tos uz pusēm, griezuma puses apslakiet ar olīveļļu un aptuveni 3 minūtes cepiet uz labi sakarsēta grila.

 

Cukīni

 

Cukīni ir viegli audzējami un vēl vieglāk grilējami. Sagrieziet to plānās, garās šķēlēs, pārklājiet ar olīveļļu, apkaisiet ar sāli un pipariem, un karsējiet uz grila aptuveni minūti no katras puses, līdz šķēles kļūst brūnas un mīkstas.

 

Burkāni

 

Ziemā mēs ēdam cepeškrāsnī sutinātus vai ceptus burkānus, bet vasaras variants ir tos gatavot uz grila. Burkānus nomizojiet un aptuveni 5 minūtes apgrauzdējiet tos uz iepriekš sakarsētas grila pannas ar rievotu dibenu.

 

Salāti

 

Grilēti salāti?! Jā! Grilētiem romiešu salātiem vai superfūdam kalē būs patīkama dūmu garša. Uz vidēji karsta grila uzlieciet olīveļļā apslacītas salātlapas un grozot cepiet līdz tās iegūst brūnus plankumus (aptuveni 2 minūtes).

 

Banāni

 

Uz grila cepti banāni ar pāri izkusušu plombīra vai šokolādes saldējumu komentārus neprasa. Sagrieziet banānu visā garumā uz pusēm un grilējiet uz vidēji sakarsēta grila aptuveni 2 minūtes no katras puses. Galvenais našķojoties neapdedziniet mēli!

 

Avots: Apollo/www.health.com

Atstājiet komentāru