Zemeņu un banānu šokolādes kūka
Brīvdienās pagatvoju gardu našķi - zemeņu un banānu kūku ar šokolādi. Iesaku pamēģināt arī citiem.
Sastāvdaļas:
2-3 selgas cepumu paciņas (atšķirībā cik biezu pamatnīti vēlaties)
Sviesta paciņa
0,5l saldais krējums
2-3 šokolādes tāfelītes
2 banāni
Glāze piena
Kakao
400g svaigas zemenes
20-30g želantīna
Pagatavošana
• Cepumus smalki saberž, tad pievieno klāt izkausētu sviestu (mazliet vairāk kā pusi no paciņas) un samaisa viendabīgā masā. Tortes formā ieklāj cepampapīru un no izveidotās masas veido tortes pamatni.
• Virsū pamatnei izkārto sagrieztus banānus (pa ripiņai).
• Atsevišķā traukā ieliek, aptuveni, trešdaļu no atlikušā sviesta, pievieno veselu šokolādes tāfelīti (atšķirībā cik lielu šokolādes kārtu vēlaties, var pusīti), pusglāzi piena (var mazāk) un kausē visu uz karsta ūdens, līdz veidojas viendabīga masa ar kuru pārklāj banānus, noliek torti atdzesēties.
• Tikmēr saputo putukrējumu, pievienojot cukuru, kakao pēc garšas . Pievieno izkausētu želantīnu, vēlreiz saputo un liek klāt sagrieztas zemenes. Samaisa un visu masu liek tortes formā.
• Augšu rotā ar kausētu šokolādi – gatavo tāpat kā pirmajai kārtai uz banāniem un rotā kā sirds kāro.
• Tortei nepieciešamas vismaz 3-4h ledusskapī.