2024.gada 21. novembris

Andis, Zeltīte

Gaileņu - kartupeļu sacepums

Gaileņu - kartupeļu sacepums

Nepieciešams: kartupeļi, 1,5 l gaileņu, ~200g saldā krējuma, dilles, Krievijas siers.

Ieslēdzat cepeškrāsni uz 200 grādiem. Sagriežat kartupeļus ~5mm plānās sķēlītēs. Izklājat ar tiem nedaudz vairāk kā pusi cepamtrauka. Tad sagriežat gailenes. Ne pārāk smalki. Apcepat gailenes pannā, no tā brīža, kad viņas ir kārtīgi sasulojušās, vēl ~3min. Tad pievienojat saldo krējumu. Pa to laiku izsķīdiniet nelielā daudzumā auksta ūdens 1 tējkaroti miltus. Neļaujat mērcei sākt burbuļot! Tad pievienojiet maltus piparus pēc garšas un sāli nedaudz vairāk kā parastai gaileņu mērcei, jo daļa sāls sasūksies kartupeļos. Ja ir, tad arī nedaudz kartupeļu garšvielas. Beigās pievienojiet sagrieztas dilles. Mērci lejat virsū kartupeļiem. Tā, lai gailenes izklājas vienmērīgi. Beigās bagātīgi uzrīvējat sieru un liekat cepeškrāsnī uz 15 minūtēm.

Atstājiet komentāru