Kabaču laiviņas ar picas pildījumu
Šai uzkodai var izmantot vai nu kabaci, vai cukīni. Pildījumam izmanto klasiskas picas sastāvdaļas (bez mīklas).
Sastāvdaļas: kabacis (vai cukini), tomāti (vislabāk der ķiršu tomātiņi), siers, žāvēta desa, olīvas, eļļa, sāls, pipari, kapāti zaļumi.
Liek karsēties cepeškrāsni uz 180ºC. Sagatavo cepamplāti, to izklājot ar foliju un viegli ietaukojot ar eļļu. Tomātiņus sagriež četrās daļās, sarīvē sieru. Sagriež ripiņās desu un olīvas.
Nomazgā kabaci un pārgriež gareniski uz pusēm. Ar karoti izgreb vidiņu, veidojot laiviņu. Tā kā jauniem kabačiem un cukīni sēkliņas ir ļoti mazas, tad izgrebto masu smalki sagriež. Ja sēklas ir jau nobriedušas, tad izgrebto daļu met laukā.
Sajauc kopā tomātus ar tomātu mērci, smalcinātajiem kabačiem, desu un olīvām. Masai nedaudz pievieno eļļu, svaigi maltus melnos piparus, sāli, izmaisa.
Sapilda izgrebtās kabača laiviņas, pa virsu bagātīgi ber rīvēto sieru, liek uz pannas un cep apmēram 30 minūtes, līdz kabacis mīksts. To pārbauda, iedurot asu nazi.
Pasniedzot pārkaisa ar smalcinātiem zaļumiem. Lai labi garšo!
Avots; tasty.lv